Heijmans gaat Paleis Het Loo onder handen nemen, opknapbeurt van 10 miljoen euro

6 februari 2018 om 14:41
nl
Bouwconcern Heijmans uit Rosmalen gaat Paleis Het Loo in Apeldoorn onder handen nemen. Het bedrijf gaat de technische installaties van het museum vernieuwen en uitbreiden. Met de opdracht is ongeveer tien miljoen euro gemoeid.
Profielfoto van Frits van Otterdijk
Geschreven door

Medewerkers van Heijmans gaan binnenkort aan de slag en hopen in oktober 2020 klaar te zijn. Het bouwconcern uit Rosmalen gaat onder meer de ventilatie- en luchtbehandelingsinstallaties, verwarmings- en koelinstallaties, terreininstallaties, het sanitair, de fonteininstallaties en een warmte-koude-installatie vernieuwen.

De opknapbeurt van Paleis Het Loo is nodig omdat het museum een groeiend aantal bezoekers trekt. De voorzieningen voor de bezoekers worden daarom verbeterd en uitgebreid. Het is de bedoeling om het vernieuwde museum halverwege 2021 te heropenen. Het bestaat onder meer uit het voormalig koninklijk paleis en de paleistuinen. 

Samenwerking
Heijmans kwam na de inschrijving uit de bus als de aanbieder met de beste kwaliteit-prijsverhouding. Voor de museumdirectie is het bouwconcern uit Rosmalen geen onbekende. Met de nieuwe opdracht wordt een vervolg gegeven aan een samenwerking die al dertien jaar duurt. In het verleden heeft Heijmans het technisch onderhoud van het museum verzorgd.

App ons!

Heb je een foutje gezien of heb je een opmerking over dit artikel? Neem dan contact met ons op.