Video

Man (24) opgepakt voor doorrijden na zwaar ongeluk op zebrapad in Breda

7 februari 2018 om 11:50
nl
De politie heeft woensdagochtend een 24-jarige man opgepakt in verband met het zebrapadongeluk op de Nieuwe Prinsenkade in Breda. Bij het ongeluk in oktober vorig jaar werd een 34-jarige man uit Breda op het zebrapad aangereden door een auto. De automobilist reed na het ongeluk door. Het slachtoffer raakte daarbij zwaargewond en verblijft nog steeds in het revalidatiecentrum.
Profielfoto van Corné Verschuren
Geschreven door

De verdachte komt uit Breda en is aangehouden in de gevangenis van Grave. Waarvoor hij vastzat, is niet bekendgemaakt. De politie is nog op zoek naar een tweede betrokkene. 

De 34-jarige Bredanaar stak eind oktober samen met een vriend rond half vier over. Op het zebrapad werd hij geschept door een auto die met grote snelheid vanaf de richting van de Markendaalseweg kwam aanrijden. Na de aanrijding reed de auto door in de richting van de Tramsingel. 

In het tv-programma Opsporing Verzocht werden beelden van de aanrijding getoond. In de uitzending werd ook duidelijk dat het ging om een donkerblauwe Citroen C3. Deze auto werd aangetroffen bij een garagebedrijf in Breda. 

Beschadigde auto
Tijdens het ongeluk zaten in de auto twee inzittenden. Op de camerabeelden was ook te zien dat de bestuurder na het parkeren van de beschadigde auto opgehaald werd door een andere auto. Volgens de politie was dat een Peugeot 207 stationcar uit de periode 2007-2013. De politie zoekt nog informatie over deze auto. 

 Tips en rechercheonderzoek brachten de politie op het spoor van de 24-jarige Bredanaar. Hij is woensdagochtend in zijn cel aangehouden. Zijn cel en zijn woning in Breda zijn inmiddels doorzocht. De verdachte zit al sinds 19 december vast omdat hij nog twee straffen van 5 en 49 dagen moet uitzitten. Het is onbekend waarvoor hij is gestraft. De politie verwacht op korte termijn een twee aanhouding in deze zaak. 

App ons!

Heb je een foutje gezien of heb je een opmerking over dit artikel? Neem dan contact met ons op.