Catharina (50) overviel met een jachtgeweer en een jagershoedje winkels in België: 3 jaar celstraf

8 februari 2018 om 08:49
nl
Met een jachtgeweer, een jagershoedje en zonnebril op stormde Catharina S. uit Lierop drie jaar geleden de winkels van Tecno in de Belgische plaatsen Dessel en Mol binnen. Bij een van de overvallen loste ze een schot. De 50-jarige vrouw is hiervoor veroordeeld tot veertig maanden celstraf, schrijft de Gazet van Antwerpen donderdag.
Profielfoto van Bart Elzendoorn
Geschreven door
Bart Elzendoorn

Ze was niet in de rechtbank in Turnhout aanwezig en werd daarom bij verstek veroordeeld. De rechter beval haar onmiddellijke arrestatie

Schot gelost
De eerste overval gaat terug naar 29 mei 2015. Het filiaal van Tecno in Dessel was het doelwit. S. bedreigde de caissière met een jachtgeweer, waar ze daarvoor al een schot mee had gelost. Met een bedrag van 790 euro ging ze ervandoor.

Een maand later sloeg de vrouw haar slag bij een Tecno-winkel in Mol. Hier bedroeg de buit 777,43 euro. Net als bij de overval in mei, vluchtte de vrouw uit Lierop in een rode auto die werd bestuurd door Roy M. uit Hamont-Achel. 

Struiken
De 38-jarige man verloor bij de vluchtpoging de macht over het stuur. Korte tijd later werd S., die zich in de struiken verstopte, opgepakt. Twee uur later werd handlanger M. ook aangehouden.  

App ons!

Heb je een foutje gezien of heb je een opmerking over dit artikel? Neem dan contact met ons op.