PSV wil via Sparta nieuwe stap richting titel zetten. 'Geen eenvoudige wedstrijd'

9 februari 2018 om 15:23
nl
Zonder de nog geblesseerde Marco van Ginkel gaat PSV zaterdagavond in Rotterdam proberen een volgende stap richting de landstitel te zetten. Als koploper gaat de ploeg van Phillip Cocu op bezoek bij hekkensluiter Sparta. Maar het onderlinge verschil op de ranglijst is natuurlijk nog geen garantie voor weer drie punten.
Profielfoto van Paul Post
Geschreven door
Paul Post

PSV zit natuurlijk wel in een uitstekende reeks. Zonder overdreven goed of overtuigend voetbal wordt de ene na de andere overwinning bijgeschreven. De belangrijkste doelstelling zaterdagavond is voor trainer Phillip Cocu dan ook dat die reeks met weer een overwinning wordt uitgebreid.

Voor iedere centimeter vechten
"Ik hoop dat we verdiend winnen en goed spelen. Dat streven we na, maar we gaan er heen om de wedstrijd te winnen. Daar zullen we veel strijd voor nodig hebben. Want Sparta zal voor elke centimeter vechten. Dus het wordt geen eenvoudige wedstrijd."

Titel steeds dichterbij
PSV gaat dit seizoen, waarschijnlijk noodgedwongen, niet voor de schoonheidsprijs. Ook bij PSV leeft het besef dat het allemaal wat beter zou kunnen, maar dat met de beschikbare middelen het maximale resultaat bereikt wordt. En met nog maar twaalf competitiewedstrijden te spelen én de voorsprong op Ajax komt een nieuwe titel steeds meer in zicht.

"We zijn kritisch naar onszelf om te kijken wat beter kan. Maar we kunnen ook niet ontkennen dat we aardig bezig zijn. Stug doorgaan met onze serie. Elke wedstrijd die we winnend afsluiten zijn we weer een stap dichterbij en zo werken we ook naar iedere wedstrijd toe."
Weerzien met Dick Advocaat
Terwijl PSV dus volop bezig is om kampioen te worden, is tegenstander Sparta volop verwikkeld in de degradatiestrijd. Met aan het roer crisis-manager Dick Advocaat. Een goeie bekende van Cocu.

"Leuk om Dick weer te ontmoeten. Als speler heb ik hem meegemaakt en als coach heb ik met hem mogen samenwerken. Veel van hem geleerd. Of hij nu trainer is van Sparta, een nationaal team of PSV maakt bij hem niet zoveel uit. Hij is zo bezeten van het spelletje en heeft nog zoveel passie en drive. Dat is prachtig om te zien."
Alleen carnaval bij winst
Zaterdagavond dus Sparta-PSV en daarna barst het carnaval echt los. Cocu komen we daar waarschijnlijk niet tegen. Enkele van de spelers wellicht wel, maar dan moet er wel gewonnen worden.

"Als er niet gewonnen wordt zit er geen carnaval in. Ikzelf ben niet zo'n carnavalsvierder. Sommige jongens wel en die mogen een dag carnaval vieren. Maar alleen als er van Sparta gewonnen wordt."

Wachten op privacy instellingen...

App ons!

Heb je een foutje gezien of heb je een opmerking over dit artikel? Neem dan contact met ons op.