Video

Erwin van de Looi blijft strijdvaardig: 'Carnaval gaat beetje langs ons heen'

9 februari 2018 om 15:53
nl
Willem II-fans moeten zaterdag een keuze maken. Carnaval vieren of afreizen naar Almelo voor de wedstrijd van hun club tegen Heracles Almelo. Trainer Erwin van de Looi is met zijn ploeg niet bezig met carnaval, hij wil presteren met de Tilburgse club.
Profielfoto van Fabian Eijkhout
Geschreven door
Fabian Eijkhout

“Ik hoorde iemand zeggen dat carnaval meer voor de supporters is dan voor de spelers. Dat lijkt me goed”, zegt Van de Looi een dag voor het competitieduel. “We hebben het ongelofelijk druk, spelen de vijfde wedstrijd in hele korte tijd. Daar is iedereen mee bezig. Wat dat betreft gaat carnaval wel een beetje langs ons heen.”

Veranderingen

Bij Willem II leven ze van wedstrijd naar wedstrijd. Na een bekerduel op donderdag volgde zondag een wedstrijd uit bij Sparta en midweeks speelde Willem II tegen VVV. Nu wacht zaterdag alweer Heracles-uit. Gericht trainen is niet echt mogelijk in deze periode. “Je kan niet veel trainen op dingen die je wil veranderen. Accenten die je anders wil leggen, die leg je uit. Vaak heel kort op het veld. Je kan er niet overdreven op trainen. Maar er zijn ook niet heel veel redenen om dingen anders te gaan doen.”


Wat Van de Looi wel anders wil zien, de wisselvalligheid binnen zijn ploeg. “Dit is natuurlijk een belangrijk punt waar we het over gehad hebben. Hoe sta je aan de start? Hoe graag wil je winnen? Wat heb je er voor over? Ik denk dat dat altijd de belangrijkste punten zijn waar sport en presteren mee begint. Dat moeten we morgen goed voor elkaar hebben.”
De streep
Het doel van Willem II is voor de rest van het seizoen helder, weet ook Van de Looi. “De situatie waar we nu zijn is heel simpel, je moet zorgen dat je boven de streep blijft. Al die ploegen die om ons heen staan hebben exact dezelfde doelstelling. Of je dan twaalfde, dertiende, veertiende of vijftiende wordt maakt niet uit, ik denk dat dat de meeste ploegen een rotzorg zal zijn.”


Zelf wil de oefenmeester het niet zo simpel maken. “Ik wil zo hoog mogelijk eindigen, maar nummer één is zorgen dat je boven die streep staat. Dat is altijd zo in sport.”

App ons!

Heb je een foutje gezien of heb je een opmerking over dit artikel? Neem dan contact met ons op.