'Ik laat de groep maar een beetje stuntelen', de Mol-acties van ‘Molcay’ Gulsen op een rijtje

10 februari 2018 om 09:50
nl
Ze is succesvol mode-ontwerpster en een intelligente zakenvrouw, heeft met met SuperTrash een merk van naam opgebouwd, en is ook doorgebroken op tv waar ze onder meer lifestyle-expert is bij RTL Boulevard... Wat kan Olcay Gulsen (37) uit Waalwijk eigenlijk niet? De Mol zijn? Hmmm... ze heeft na vijf afleveringen wel een heleboel verdachte acties op haar naam...
Profielfoto van de Bekker Peter
Geschreven door
de Bekker Peter

Wat tegen Gulsen als Mol pleit, is het feit dat ze vaak het initiatief neemt. Ze rent voorop, beheerde vier afleveringen de pot naar behoren en haalt af en toe geld binnen. Maar er zijn ook zaken die tegen haar spreken...

Aflevering 1
Gulsen begon het programma in het Kazachstaanse Almaty. Daar was ze samen met muzikant Ruben Hein gedropt. Aangekomen in de hotelkamer laat ze het initiatief nadrukkelijk aan hem.  Ze rent wel mee op zoek naar koffers met geld, tickets en jokers, maar laat de beslissingen aan Hein over. Het is Ruben die het raadsel waar presentator Art Rooijakkers zich bevindt, oplost. Gulsen heeft ook niet gezien dat er achterop de enveloppen aanwijzingen staan waar andere teams hun koffers kunnen vinden. Daarnaast stuurt zij erop aan Art te bellen - wat de groep geld kost - en loopt ze vooral achter Hein aan. 


[YouTube:https://youtu.be/lZQHF7UvKT8]


Aflevering 2
Tijdens de tweede opdracht, op de markt waar geld gevonden moet worden, haalt Gulsen maar 'één geldbriefje van 500 euro uit de envelop die ze krijgt. Terwijl er twee in zitten. Een hele opzichtige actie. Doet ze dit zo overduidelijk dat ze door de anderen ongeloofwaardig wordt geacht als Mol? Als de kandidaten het binnengehaalde geld moeten neerleggen, arriveert ze als laatste wat kostbare tijd kost. Daarnaast legt ze op verschillende plaatsen twee geldbriefjes neer, waardoor minder vakken worden dichtgelegd. Dat kost geld.  Ze zegt ook heel nadrukkelijk tijdens de uitzending: 'Ik laat de groep maar een beetje stuntelen."

In deze aflevering valt Gulsen ook op in het theater. Van tevoren trekt ze hele hoge hakken aan, wat snel verplaatsen lastig maakt. Tijdens de opdracht 'Opscheppen', waarbij zand moet worden weggegraven, verdwijnt Gulsen omdat ze ineens naar het toilet moet. Weer een erg opvallende actie, maar ze helpt daardoor niet mee met het welslagen van de opdracht.  

Aflevering 3
In aflevering drie rijden de kandidaten met auto's rond in een dorp. Als ze erin slagen een kwartier uit handen van rode auto's te blijven, verdienen ze geld. Gulsen zit in de auto waarmee het hoogste geldbedrag binnengehaald kan worden, maar die komt niet aan. 

De laatste opdracht van de derde aflevering - de Molcast - mogen vier durfals gaan vliegen met paragliders. Gulsen zorgt er tijdens het ontbijt voor dat ze in eerste instantie voor dat ze in het groepje met de durfals terechtkomt. Als Loes daarna zegt dat ze eigenlijk ook in dat groepje had willen zitten, blijkt de Waalwijkse modeontwerpster bereid om haar plaats af te staan. "Zo lief!", volgens - inmiddels afgevallen - actrice Loes Haverkort. Maar de beste plek om te mollen is op de grond.  Daar kun je de opdracht het best 'sturen'. Credits opbouwen en tegelijkertijd de beste tactische positie innemen, dát is een echte mollenstreek!


[YouTube:https://youtu.be/TrCh3Hs0Q1o]


Aflevering 4
Tijdens de tunnelopdracht waarmee aflevering vier begint, loopt Gulsen als een kip zonder kop rond door het dorp. Ze loopt wel hard, maar vindt niet de juiste aanwijzingen die geld in de pot kunnen brengen. 

In deze aflevering zit ook de spectaculaire 'Rode draad-opdracht'. De kandidaten moeten via een kabel tussen twee flatgebouwen de overkant bereiken. Gulsen slaagt hierin. De opdracht levert geld op. Maar dat geld zat maar in één van de enveloppen die de kandidaten naar de overkant brachten. Als Mol zou Gulsen dus een lege envelop mee hebben kunnen nemen. Dan heeft zij in ieder geval niet meegewerkt aan het spekken van de pot. 

Aflevering 5
Deze aflevering begint met een opdracht in het 'geldcircus'.  De kandidaten moeten een kaartenhuis bouwen. Lukt dit, dan is het per kaartenhuis goed voor 250 euro. Clowns proberen hen hierbij at te leiden. En tussendoor vinden er nog meer opdrachten plaats, die goed zijn voor geld. Olcay blijft stug doorwerken aan haar kaartenhuis. Ze laat zich niet afleiden en laat vrijwel alle opdrachten tussendoor schieten. Alles zet ze in op het kaartenhuis. Ze komt ver, maar... ze krijgt het kaartenhuis niet af. 

Tijdens de tweede opdracht, 'Chaos', krijgt Gulsen een envelop met duizend euro in handen. Als ze daarmee als eerste medekandidaat Ruben bereikt, komt dat geld in de pot. Maar Gulsen krijgt dat niet voor elkaar.  

De vijfde aflevering werd afgesloten met een puzzel. Woorden moeten worden weggestreept, zodat de kandidaten een zin kunnen lezen. Die zin vinden ze niet. Gulsen is vooral druk met het vragen waar het woord 'Tbilisi' staat, in plaats van met het wegstrepen van woorden. Hoopt ze andere kandidaten zo af te leiden? 

Chris Zegers
Maar het grappiste argument waarom Gulsen de Mol kan zijn, werd al tijdens de eerste aflevering van Moltalk - waarin de opdrachten geanalyseerd worden - gegeven door oud-kandidaat en presentator Chris Zegers. "Ze komt uit Waalwijk, dat is sowieso al verdacht."


App ons!

Heb je een foutje gezien of heb je een opmerking over dit artikel? Neem dan contact met ons op.