Video

Zó van je kater af met Betty`s gruwelijk lekkere carnavalsontbijt

11 februari 2018 om 14:27
nl
Het klinkt tegenstrijdig maar van veel drinken raak je uitgedroogd. Van veel alcohol drinken dan. Een stofje in de alcohol zorgt ervoor dat je lijf overdreven veel plas aanmaakt. Hierdoor moet je vaak naar het toilet en droogt je hele lijf uit, inclusief je brein. Het tekort aan vocht in de hersenen zorgt voor die knallende koppijn na een nachtje goed doorzakken. Maar geen paniek. Betty weet raad!
Profielfoto van Audrey Verhagen
Geschreven door
Audrey Verhagen

Van alle kwaliteiten die Betty heeft, is koken er geen van. De hoogblonde Brabantse laat liever anderen voor haar koken. Toch heeft ze een poging gewaagd om in haar keuken een anti-katerontbijt te maken.  "Ik hou van snel, makkelijk, vet en veul", zegt de hoogblonde diva vlak voor de uitzending van het Fijnfisjenie Café. Met een stralende lach is ze helemaal klaar voor weer een dag carnaval. 

Als Betty mag kiezen tussen een kerel in een knap pakje of lekker eten, dan weet ze het wel. "Ik hou ontzettend van goed eten. Als ik niet zelf hoef te koken, wil ik wél lekker eten. Ik ben dan ook een graag geziene gast in een sterrenrestaurant."  

Houten kop
Een kater wordt ook wel omgeschreven als ongesteldheid na drinkgelag. Het is niet wetenschappelijk bewezen of Betty`s anti-katerontbijt nu echt helpt tegen een houten kop. Door de overvloedige vetten, zouten en koolhydraten in het gerecht, dóet het ongetwijfeld wel iets met het lichaam. Menig diëtist zal zeggen dat de gevolgen van dit rijke ontbijtje voor het lijf erger zijn dan de kwaal.

Om alle ellende te voorkomen heeft Betty nog één tip.  

 

App ons!

Heb je een foutje gezien of heb je een opmerking over dit artikel? Neem dan contact met ons op.