‘De polonaise is bedacht door de brandweer’, Theo Maassen bouwt feestje in tv studio

11 februari 2018 om 11:57
nl
Eindhovenaar Theo Maassen zette zondagochtend de boel op stelten tijdens het Zapp-kinderprogramma Studio Snugger. Hij was opgeroepen als Drieske dun Derde uit Kriebelgat om een carnavalsvraag van een kind te beantwoorden. Jolina Luijens wilde namelijk wel eens weten waar de polonaise vandaan komt.
Profielfoto van de Bekker Peter
Geschreven door
de Bekker Peter

Maassen hield tijdens de uitzending een heel pleidooi over de brandweer. “Die gebruikte dit bij evacuaties”, legde hij uit, terwijl hij in polonaise met andere prinsen door de studio liep. “De polonaise is de veiligste manier om mensen uit gebouwen te evacueren. Het is veilig en snel. In het donker hoef je alleen maar de hand op de schouder van je voorganger te leggen en dan kun je in polonaise naar buiten. De muziek gebruik je hierbij zodat iedereen lekker blijft bewegen.”

Polen
Maar die uitleg is kletspraat. De polonaise is afkomstig uit Polen. Al was de oorspronkelijke dans daar een stuk moeilijker dan de polonaise die we hier in Nederland doen. Maar over de juiste vorm doen we tijdens carnaval niet moeilijk. Alaaf!

App ons!

Heb je een foutje gezien of heb je een opmerking over dit artikel? Neem dan contact met ons op.

Deel dit artikel
Download de app en draag het gevoel van hier altijd bij je!