'Dit was onverantwoord', Cheryl Maas baalt van olympische snowboardwedstrijd

12 februari 2018 om 06:31
nl
De olympische finale op het onderdeel slopestyle had maandag niet moeten doorgaan. Dat vindt Cheryl Maas, die in beide runs onderuitging. "In mijn ogen was het onverantwoord", oordeelde de Udense snowboardster. Ze doelde op de harde wind op het Phoenix Snow Park. Maas, die scores noteerde van 31,71 en 35,30 punten, eindigde als 23e.
Profielfoto van de Bekker Peter
Geschreven door
de Bekker Peter

"Ik denk dat de wedstrijd voor zichzelf spreekt", vertelde de 33-jarige Maas na haar wedstrijd. "Iedereen landt op z'n kont. Dan wordt het niet echt meer een wedstrijd. Het ging er nu meer om wie geluk had met de juiste weersomstandigheden."

'Niet leuk om op zo'n niveau te moeten snowboarden'
De Amerikaanse Jamie Anderson ging het best met de omstandigheden om en prolongeerde haar olympische titel. Haar eerste run werd door de jury beoordeeld met 83,0 punten. Het zilver ging naar de Canadese Laurie Blouin (76,33) en het brons was voor de Finse Enni Rukajõrvi (75,38).

Maas vond het niet alleen voor zichzelf vervelend, maar ook voor de snowboardsport. "Het snowboarden bij de vrouwen is zo hard vooruitgegaan de afgelopen paar jaar. Nu worden er hier runs neergezet die zes jaar geleden goed waren maar nu niet meer. Er wordt minder gedraaid in de lucht en het is moeilijk je op je trucs te focussen omdat je niet weet waar je terecht gaat komen. Het is niet leuk om bij de Olympische Spelen op zo'n niveau te moeten snowboarden."

Seinen op groen
Zondag gingen de kwalificatieruns vanwege de harde wind niet door en de finale startte maandag met vijf kwartier vertraging. De Udense had er niet echt rekening mee gehouden dat de wedstrijdleiding de seinen op groen zou zetten. "De rijders en de coaches hebben over dat besluit niet zoveel te zeggen. Er wordt wel een beetje overlegd, maar uiteindelijk zijn het officials die bepalen. Zij hebben ook te maken met druk natuurlijk", weet Maas. "Gelukkig hebben we twee onderdelen dit keer. Als de hele wereld zit te kijken, wil je mooie sport op een hoog niveau laten zien. Hopelijk staat er met big air weinig wind en wordt er veel spektakel geleverd.''

App ons!

Heb je een foutje gezien of heb je een opmerking over dit artikel? Neem dan contact met ons op.