Gootsteenontstopper zorgt voor brandwonden bij medewerkster en gast van café in Tilburg

12 februari 2018 om 23:50
nl
Een medewerker en een bezoeker van een horecagelegenheid op het Piusplein in Tilburg hebben maandagavond gootsteenontstopper over zich heen gekregen. De bijtende stof zorgde voor flinke brandwonden. De slachtoffers moesten per ambulance naar de huisartsenpost op de Lage Witsiebaan worden gebracht.
Profielfoto van Frances Vermeeren
Geschreven door
Frances Vermeeren

Het ongeluk werd rond tien uur gemeld. Tijdens het schoonmaken van de wc's ging het mis, vertelt de eigenaar van het café. "Een barmedewerkster was een verstopt toilet met gootsteenontstopper aan het schoonmaken, toen een andere wc-deur openvloog en de fles uit haar handen werd gestoten." 

Het bijtende goedje kwam op de carnavalsvierder en de medewerkster terecht. Volgens de eigenaar van de zaak was er geen sprake van opzet. "Dit was echt domme pech." 

Er kwamen vijf ambulances ter plaatse, maar die waren uiteindelijk niet allemaal nodig. Volgens een politiewoordvoerder is de grote inzet waarschijnlijk een voorzorgsmaatregel geweest. De brandweer zou na de melding metingen hebben verricht om te kijken of de lucht een gevaarlijke hoeveelheid chemische stoffen zou bevatten, dit was niet het geval.

De twee slachtoffers zijn behandeld aan hun brandwonden. Ze zouden aan het ongeluk geen blijvende schade overhouden. 


App ons!

Heb je een foutje gezien of heb je een opmerking over dit artikel? Neem dan contact met ons op.