Fabelachtig: dertig overwinningen en evenaring record voor veldrijder Mathieu van der Poel

18 februari 2018 om 16:19
nl
Het is hem gelukt. Mathieu van der Poel heeft voor de dertigste keer dit seizoen een veldrit gewonnen. Hij won zondagmiddag in het Zeeuwse Hulst de Brico Cross. Met deze winst evenaart hij het record uit het seizoen 2006/’07 van de Belg Sven Nijs.
Profielfoto van Hans Janssen
Geschreven door

Maar zoals het Sven Kramer niet lukte om de olympische tien kilometer te winnen, zo faalde Van der Poel in zijn opzet om dit wielerjaar wél wereldkampioen te worden. Het zal dus altijd een seizoen blijven met een onvervulde wens.

Vanaf begin aan de leiding

Maar dat de zoon van voormalig cyclecrosstopper Adrie een klasbak is en blijft, bewees Mathieu van der Poel dus ook deze zondag. Hij nam direct de leiding en stond die niet meer af.

Volgens Omroep Zeeland heeft Mathieu’s broer David, met de Belg Michael Vanthourenhout, nog wel de achtervolging ingezet. Halverwege de koers was het verschil al ongeveer een halve minuut en bovendien viel David toen terug na pech aan zijn ketting. 

Bordje met '30'
Vanthourenhout kreeg nog wel gezelschap in zijn poging de koploper te achterhalen, maar Van der Poel was niet te achterhalen. De onbetwiste winnaar kwam over de finish met in zijn hand een bordje met daarop het getal 30.

“Het kwam mooi uit dat ik met David een gaatje had. Dat ik daarna redelijk snel alleen kwam te zitten, maakt op dit technische parcours niet uit", zei Van der Poel na afloop tegen de verslaggever van het Belgische sportprogramma Sporza. “Deze dertigste zege toont aan wat voor superseizoen ik heb gehad. Als iemand me dit vooraf had gezegd, had ik er gelijk voor getekend."

Nog twee ritten voor record
Wereldkampioen en grootste concurrent van Van der Poel, Wout van Aert, heeft al een punt achter het seizoen gezet. Er staan nog twee veldritten op de kalender. Zonder de Belgische rivaal kan Van der Poel in Waregem (woensdag) of in Oostmalle (volgende week zondag) het record van Nys verbreken.

Wachten op privacy instellingen...

 

Wachten op privacy instellingen...

App ons!

Heb je een foutje gezien of heb je een opmerking over dit artikel? Neem dan contact met ons op.