Kat beschoten met hagel en overgoten met zuur, zoveelste incident in drie jaar tijd in Tilburg

18 februari 2018 om 17:07
nl
Ze wil graag alle inwoners van Tilburg-Zuid waarschuwen. Beste dierenliefhebbers, pas op je kat! Al drie jaar ziet Kimberley van Eijck mishandelde katten door de wijk lopen. Vrijdag was het weer raak bij haar Italiaanse buurvrouw.
Profielfoto van Malini Witlox
Geschreven door

Kat Adolf was al een paar dagen niet meer thuis geweest. Toen hij weer bij het baasje in de Gebroeders van Eijckstraat kwam, had de zwarte Europees korthaar een schotwond op zijn achterhoofd, vlakbij zijn oor. Zijn kattenharen eromheen waren helemaal weg geschroeid. Volgens Kimberley is er zuur over de kat heen gegoten.

Bruis op de mond
“Dit is niet het eerste incident. De buurvrouw heeft vier katten. De lapjeskat en tijgerkat hadden al schotwonden onder de kaak en bij de billen. En ook andere mensen in onze wijk Korvel zijn slachtoffer. Meerdere katten zijn vergiftigd, die zien we met bruis op de mond dood gaan. Niemand doet echter aangifte, omdat er toch geen spoor van de daders is.”

Dader onbekend
Kimberley heeft zelf acht katten, die houdt ze echter binnen op een afgesloten plaats. Niet uit angst, maar ze vindt dat haar katten niet buiten horen te lopen. Hoewel ze dus zelf geen slachtoffer kan worden, houdt de vraag haar bezig. Wie heeft er toch zo’n hekel aan de huisdieren? “Er zijn veel vogeltjesboeren in de buurt en mensen met vijvers, misschien moet je het daar zoeken.”

Bij de politie zijn de incidenten niet bekend en zijn er ook geen aangiftes gedaan.

App ons!

Heb je een foutje gezien of heb je een opmerking over dit artikel? Neem dan contact met ons op.