Piloten van Transavia staken, ook vluchten geannuleerd op Eindhoven Airport

18 februari 2018 om 18:35
nl
De piloten van Transavia staken maandagochtend. Er vertrekken daardoor vanaf Eindhoven Airport geen vluchten naar Malaga, Innsbruck en Kopenhagen. De piloten onderhandelen al veertien maanden met hun werkgever over een nieuwe cao.
Profielfoto van Malini Witlox
Geschreven door

Ook op Schiphol en Rotterdam Airport wordt gestaakt. In Amsterdam vervallen achttien vluchten, in Rotterdam zes. Volgens Joost van Doesburg van de Vereniging Nederlandse Verkeersvliegers (VNV) is de stakingsbereidheid 'bijzonder hoog'.

Wachten op privacy instellingen...

Conflict over CAO
De VNV had Transavia een ultimatum gesteld dat op zaterdag 17 februari afliep. Het ziekteverzuim onder de Transavia-vliegers is buitensporig hoog. De oorzaak zoekt de VNV bij de instabiele roosters en het onvoldoende grip hebben op de eigen vrije tijd. Hiernaast eist VNV een goede beroepsongeschiktheidsregeling en een bescheiden loonstijging.

Bijeenkomst piloten
Van Doesburg geeft aan dat het aan Transavia is om haar klanten te informeren. De piloten van Transavia komen maandag samen op het VNV-kantoor in Badhoevedorp. Ze worden met een bus opgehaald in Eindhoven en naar de Randstad gebracht.

In Zuid-Nederland start maandag formeel de voorjaarsvakantie, veel scholen zijn echter afgeweken van het landelijk advies en hebben hun leerlingen en medewerkers al met carnaval vrijgegeven.

Wachten op privacy instellingen...

Reactie Transavia
Transavia laat weten teleurgesteld te zijn over de staking. "Tot onze teleurstelling wil de VNV niet in gesprek met Transavia over een bod dat op alle punten tegemoetkomt aan de wensen van onze vliegers.  Daarmee heeft de VNV een uitgestoken hand van Transavia om verdere escalatie van het conflict te voorkomen, afgeslagen."

Hier vind je het totaaloverzicht van het aantal geschrapte en vertraagde Transavia-vluchten.

App ons!

Heb je een foutje gezien of heb je een opmerking over dit artikel? Neem dan contact met ons op.