Video

Olympisch avontuur zit erop voor Cheryl Maas, snowboardster valt en plaatst zich niet voor finale

19 februari 2018 om 05:49
nl
Cheryl Maas is er niet in geslaagd zich te plaatsen voor de finale van het olympisch snowboardtoernooi op het onderdeel big air. De routinier uit Uden kende in de nacht van zondag op maandag twee teleurstellende kwalificatiepogingen. Ze had zich er veel meer van voorgesteld.
Profielfoto van de Bekker Peter
Geschreven door
de Bekker Peter

"Als ik 'm tien keer zou proberen, gaat het normaal gesproken zeven keer goed", zei Maas over haar tweede sprong, waarbij ze onderuit ging. Een hoge score bleef daardoor uit. "Voor een kwalificatierun ga je niet al te gekke dingen doen. Maar het had wel wat meer moeten zijn dan dit. Voor een finale had ik nog wel wat meer in mijn hoofd."

'Niet zo'n fijn idee'
Van de 26 deelneemsters op dit nieuwe olympische onderdeel, was Maas als eerste aan de beurt. "Je weet dat de jury van jouw score de wedstrijd gaat 'bouwen'. Dat is niet zo'n fijn idee. Mijn tweede sprong had - als die goed was gegaan - meer dan tachtig punten moeten opleveren. Dan was ik gewoon door geweest. Normaal gesproken haal ik op big air ook altijd de finale.''

Maas was de Spelen begonnen met de 23e plaats op het onderdeel slopestyle. Op big air kwam ze uiteindelijk tot plek twintig. De 33-jarige snowboardster, die eerder in Turijn (2006) en Sotsji (2014) aan de Spelen meedeed, wilde in Pyeongchang meedoen om de medailles. "Als je hier uiteindelijk na vier jaar bent, is dat niet leuk. Het is niet de eerste keer dat ik op mijn kont val. Dat hoor bij onze sport. Als het tijdens zo'n grote wedstrijd niet lukt, is dat frustrerend."

App ons!

Heb je een foutje gezien of heb je een opmerking over dit artikel? Neem dan contact met ons op.