Vrienden treuren om Nixon (23) die verdronk na avond stappen: ‘altijd vrolijk’ en 'hart van goud’

19 februari 2018 om 15:33
nl
De dood van 23-jarige Nixon Kareth zorgt voor een grote schrok bij zijn vrienden. Nixon viel zaterdagnacht in de Dommel, vlakbij het Stratumseind in Eindhoven. Vrienden en bekenden noemen Nixon een vrolijke jongen, die altijd lachte.
Profielfoto van Twan Spierts
Geschreven door
Twan Spierts

Over twee weken zou hij zijn 24e verjaardag vieren. “Hij was een jongen met een hartje van goud en had altijd een big smile op z’n gezicht”, vertelt een van z’n vrienden.

Doe wat je leuk vindt
“Hij zei altijd: We zijn hier gekomen om iets van ons leven te maken. Bemoei je niet met wat anderen doe en doe wat je leuk vindt”, vertelt een andere vriend. 

Doen wat hij leuk vond, dat deed Nixon zeker. Hij had afgelopen jaar z’n opleiding tot automonteur weer opgepakt. In z’n vrije tijd maakte hij dance-beats op z’n computer.

Gevlucht voor het regime
Nixon Kareth kwam als tiener naar Nederland. Het gezin Kareth kwam vader Michael achterna, die vluchtte voor het Indonesische regime. Vader Maickel is voorzitter van het West Papoea New Guinea National Congress (WPNGNC), een beweging die wil dat West-Papoea onafhankelijk wordt van Indonesië. Ook Nixon steunde die onafhankelijkheidsbeweging.

Nixon kwam met z’n vader en broers terecht in Boekel. Hij had een grote vriendengroep. Jongens uit Boekel en omliggende dorpen. Samen gingen ze regelmatig stappen. Soms met een grote groep, soms met een paar man.

Op stap in Eindhoven 
Zaterdagavond waren ze met z’n drieën op stap in Eindhoven. Nixon ging aan het eind van de avond met een van zijn vrienden naar buiten. De vriend ging even later terug naar binnen om de andere stapgenoot te halen. Toen ze weer buiten kwamen, was Nixon weg.

Een voorbijganger zag rond vier uur ’s nachts een man in de Dommel liggen, aan het eind van het Stratumseind. Een van de vrienden dook het water in, maar hij kon Nixon niet vinden. Duikers van de brandweer zochten daarna verder, totdat het lichaam van Nixon rond halfzes ‘s ochtends gevonden werd.

Wachten op privacy instellingen...

 

App ons!

Heb je een foutje gezien of heb je een opmerking over dit artikel? Neem dan contact met ons op.