Video

Vrouw (74) overvallen en vastgehouden in eigen huis, daders stelen alleen postzegels

20 februari 2018 om 00:41
nl
Een vrouw van 74 jaar uit Den Bosch is in december het slachtoffer geworden van een brute woningoverval. De drie daders hebben de doodsbange vrouw een half uur vastgehouden terwijl ze in haar huis op zoek gingen naar geld en waardevolle spullen. Het slachtoffer kwam met de schrik vrij.
Profielfoto van Frits van Otterdijk
Geschreven door

De woningoverval vond plaats in de vroege maandagochtend van 11 december in de wijk De Kruiskamp. De overvallers gooiden aan de achterzijde van het huis aan de Van Well Groeneveldlaan met een steen een ruit stuk. Het slachtoffer werd door het lawaai wakker en ging naar beneden om te kijken wat er aan de hand was. 

Daar trof ze in de woonkamer de drie mannen aan. Die drukten haar op een stoel en bedreigden de vrouw. Terwijl een van de overvallers haar in de gaten hield, doorzochten de twee andere overvallers de woning. Pas na een half uur kwamen ze erachter dat het slachtoffer, zoals ze zelf al aangaf, geen waardevolle spullen of geld in huis had. Ze lieten de geschrokken oude vrouw hulpeloos achter en namen de benen.

Tekst gaat door onder de video.


Postzegels
Pas later blijkt dat de daders een doosje afgestempelde Nederlandse postzegels heeft meegenomen. Maar daarvan komt de waarde niet hoger uit dan 25 euro. Toch is deze buit voor de politie een belangrijk aanknopingspunt in het onderzoek. Want de postzegels werden op 4 januari bij een munt- en postzegelhandel in de Nieuwstraat in Den Bosch te koop aangeboden.

De eigenaar vertrouwde het zaakje niet. Hij herkende de postzegels van de vrouw en seinde later de politie in. Volgens de winkeleigenaar had de aanbieder van de gestolen postzegels een negroïde uiterlijk.

Signalement
Volgens de politie waren de drie daders ongeveer 1,80 meter lang, droegen ze leren jasjes, handschoenen en mutsen. 

App ons!

Heb je een foutje gezien of heb je een opmerking over dit artikel? Neem dan contact met ons op.