Video

Ze is er wel, maar niet in het echt: Lilian Marijnissen als hologram te zien en horen in Breda

19 februari 2018 om 22:56
nl
SP-leider Lilian Marijnissen heeft maandagavond haar aanhang in vier steden tegelijkertijd toegesproken. De politica uit Oss deed dat via een zogenaamd hologram, een driedimensionale afbeelding. Eén van de locaties was het Bredase poppodium Mezz. "Nog nooit vertoond in de politiek, het is alsof ze er bij is", zo meent een aanwezige.
Profielfoto van Ronald Sträter
Geschreven door

Stipt om negen uur verscheen Lilian Marijnissen op het podium van popcentrum Mezz in Breda. Maar ook in Haarlem, Nijmegen en Zwolle stond ze op dat moment op de bühne. En overal hield ze hetzelfde verhaal. Het was namelijk, uitgezonderd in Haarlem, een hologram dat de mensen zagen.

Wachten op privacy instellingen...

Applaus en gejoel
"Ja, gaaf", zegt Bas Maes, lijsttrekker van de Bredase afdeling van de SP. "Ze was hier niet in persoon, maar als hologram. Volgens mij nog nooit eerder vertoond in de politiek. Aan het applaus en gejoel te horen, vonden mensen het wel gaaf. Super tof!"  

Een hologram is driedimensionaal en dus levensecht. "Het leek alsof ze er bij is, het is heel persoonlijk."

Wachten op privacy instellingen...

Mensen bereiken
De SP wilde met dit initiatief iets innovatiefs doen. Maar het had ook een praktische reden. "Je zoekt altijd nieuwe manieren om mensen te bereiken. Zeker voor een partij als de SP is het belangrijk om veel mensen te bereiken. Soms doen we dat traditioneel, huis voor huis en buurt voor buurt. Maar soms ook met dit soort middelen. Het hoort er allemaal bij. Al is het belangrijkste dat de mensen ons in de wijken zien en daar gaan we altijd mee door", aldus Maes.

App ons!

Heb je een foutje gezien of heb je een opmerking over dit artikel? Neem dan contact met ons op.