Ronde van Spanje in 2020 mogelijk in Breda en Den Bosch

21 februari 2018 om 12:59
nl
De Vuelta krijgt in 2020 mogelijk drie etappes in Nederland. Utrecht krijgt de ploegenpresentatie en het begin van de Ronde van Spanje. De tweede etappe start in Den Bosch en finisht in Utrecht. Op de derde dag zal de Vuelta door West-Brabant gaan met als start- en finishplaats Breda. Dat staat in het concept-programma.
Profielfoto van Ronald Sträter
Geschreven door

Om de Vuelta naar Nederland te halen, lieten de betrokken provincies en steden een haalbaarheidsonderzoek uitvoeren. Daaruit is het concept-programma van drie etappes gekomen. In Brabant trok Breda de kar.  

Wachten op privacy instellingen...



Vuelta inspireert en stimuleert
"Breda heeft de ambitie uitgesproken om grote topsportevenementen naar Breda en de regio te halen", zo zegt wethouder Paul de Beer hierover. "De Vuelta is een enorme impuls voor de wielersport in West-Brabant. Het stimuleert en inspireert jong en oud om ook te gaan sporten en bewegen. Het heeft een enorme economische en toeristische spin-off voor stad en regio. Bovendien brengt het mensen in buurten en wijken samen die rond de doorkomst van de Vuelta een mooi feest kunnen bouwen”.

Wachten op privacy instellingen...

 

Kosten
De begroting voor het evenement is geraamd op 14,9 miljoen euro, waarvan Den Bosch, Breda en de provincie Brabant 2,2 miljoen euro moeten ophoesten. De overheden hebben dit al toegezegd en gereserveerd, maar voor de organisatie zijn ook private gelden nodig.

De organisatie van de Vuelta moet daarnaast ook nog de officiële klap geven op de plannen van Utrecht en Brabant.

App ons!

Heb je een foutje gezien of heb je een opmerking over dit artikel? Neem dan contact met ons op.