Mestverwerker Biomoer mag uitbreiden, natuurorganisaties kunnen nog bezwaar aantekenen

21 februari 2018 om 16:16
nl
Biomoer mag meer mest gaan verwerken op het grondgebied van de gemeente Roosendaal. De Omgevingsdienst Midden- en West-Brabant, die onder de provincie valt, heeft een omgevingsvergunning verleend. Hierdoor mag de mestvergistingsinstallatie jaarlijks maximaal 43.500 ton gaan verwerken.
Profielfoto van Hans Janssen
Geschreven door

Tegen de vergunning kan nog wel bezwaar worden aangetekend. Tal van natuurorganisaties zullen hiervan naar verwachting gebruik maken, zij voeren al langer actie tegen de uitbreiding van Biomoer.

Pas op de plaats
Ruim twee jaar geleden bepaalde de rechter nog dat het bedrijf pas op de plaats moet maken.  De provincie had ook toen een vergunning verleend voor uitbreiding. Ze werd toen teruggefloten en zou uiterlijk in mei 2016 een nieuw besluit moeten nemen.

'Vanwege complexe omstandigheden heeft het langer geduurd dan normaal' voordat een besluit kon worden genomen, zo laat een woordvoerder van de provincie weten.

Vergunning 'niet juist' afgegeven
Het bedrijf staat op de grens van Roosendaal en Bergen op Zoom. Volgens de rechtbank had Gedeputeerde Staten de vergunning in 2015 niet op de juiste manier afgegeven. Ook oordeelde de rechter dat het dagelijks bestuur van de provincie de vergunning verleende zonder te onderzoeken of er sprake kan zijn van stankoverlast.

Vergunning ter inzage
De gemeente Roosendaal heeft overigens al ingestemd met de mestverwerkingsplannen. Bij buurgemeente Bergen op Zoom is de raad nog niet zover. De nu verstrekte vergunning ligt vanaf 22 februari ter inzage in de gemeentehuizen van Bergen op Zoom en Roosendaal. Ook zal ze worden gepubliceerd op brabant.nl. 

 

 

App ons!

Heb je een foutje gezien of heb je een opmerking over dit artikel? Neem dan contact met ons op.