Man die fietsster in gezicht stak in Helmond krijgt twee jaar cel en tbs

22 februari 2018 om 13:17
nl
De man die een vrouw in Helmond in haar gezicht stak moet twee jaar de cel in. Ook veroordeelde de rechter hem tot tbs met voorwaarden. De 22-jarige dader stak in mei vorig jaar een vrouw in haar gezicht toen ze tussen Helmond en Stiphout fietste. Het slachtoffer is blijvend verminkt.
Profielfoto van van Kaathoven Rob
Geschreven door
van Kaathoven Rob

“Verdachte heeft onder invloed van een cocktail van medicijnen en verdovende middelen, zonder duidelijke reden of aanleiding, midden in de nacht een nietsvermoedend slachtoffer van haar fiets getroffen en aangevallen met een mes.” De rechter benadrukt weer hoe heftig de aanval in die nacht was. “Door het geweldadige gedrag in combinatie met onheilspellende woorden zoals ‘als je niet met me mee gaat, dan ga je er aan’, heeft het slachtoffer die nacht doodsangsten uitgestaan”

Het Openbaar Ministerie eiste in de zaak vier jaar cel, waarvan één jaar voorwaardelijk en drie jaar behandeling in een kliniek. De rechter acht poging tot doodslag bewezen. "Door het handelen van de verdachte is de kans op overlijden bewust aanvaard", las hij voor in de rechtbank.

Nadruk op behandeling

De celstraf is wel lager dan geeist, maar in de uitspraak is de garantie op een behandeling steviger gemaakt. Verdachte krijgt nu TBS met voorwaarden. “hij kan drie jaar behandeld worden met daarna een ambulante behandeling”, legt persrechter Mariette Kobussen uit “Dat houdt in dat als verdachte zich niet aan de voorwaarden houdt, hij gedwongen wordt opgenomen in een rijksinrichting.”

Wachten op privacy instellingen...

 
Littekens
Tijdens het voorval stak de verdachte het slachtoffer tien tot vijftien keer in haar borst, keel en gezicht. Het slachtoffer gaf tijdens de zaak aan dat zij ‘moet leven met de littekens op haar gezicht.’

Wachten op privacy instellingen...

App ons!

Heb je een foutje gezien of heb je een opmerking over dit artikel? Neem dan contact met ons op.