Heijmans maakt eindelijk weer winst, meer opdrachten voor komend jaar

23 februari 2018 om 07:56
nl
2017 was een goed jaar voor Bouwbedrijf Heijmans uit Rosmalen. De aannemer maakte afgelopen jaar eindelijk weer winst. Twintig miljoen euro. Afgelopen jaren eindigde de balans steevast in de rode cijfers. Ook de nettoschuld die het bedrijf had werd weggewerkt.
Profielfoto van Marrie Meeuwsen
Geschreven door
Marrie Meeuwsen

De aannemer richt zich tegenwoordig voornamelijk op de Nederlandse markt en sleepte meer opdrachten binnen. De omzet van afgelopen jaar was met 1.4 miljard euro iets meer dan een jaar eerder. Toen waren de cijfers dramatisch.

Goede basis voor herstel
Jarenlang drukte de afdeling Infra de cijfers van het Brabantse bouwbedrijf. Ook in die tak werd voor het eerst sinds tijden weer winst gemaakt. Onder Infra vallen onder meer wegenbouw, bruggen, drinkwaterzuiverinstallaties en energiedistributiesystemen. 

Ook de afdelingen vastgoed en woningbouw groeiden. Dat is grotendeels te danken aan de aantrekkende woningmarkt. Heijmans verkocht meer woningen en de prijzen van de woningen vielen hoger uit.

Alleen de utiliteitsbouw bleef achter in 2017. Dat verklaart de topman door een striktere discipline bij de inschrijving op projecten.

Bijna 2 miljard aan opdrachten
Het bouwbedrijf heeft voor komend jaar voor 1.9 miljard euro aan opdrachten binnengesleept. Dat is iets meer dan vorig jaar.

App ons!

Heb je een foutje gezien of heb je een opmerking over dit artikel? Neem dan contact met ons op.