Wie dumpte varkentjes op landgoed Tongelaar? 'Schandalig zoals ze daar zijn achtergelaten' - Omroep Brabant

Wie dumpte varkentjes op landgoed Tongelaar? 'Schandalig zoals ze daar zijn achtergelaten'

25 februari 2018 om 15:33
nl
“Te vaak hebben we in de natuurterreinen van Brabants Landschap drugs- en afvaldumpingen, maar vrijdagmiddag vond iemand dit minivarken met vier biggen schijnbaar ook afval en dumpte ze." Dit schreef boswachter Willy zaterdag op Twitter. Een dag later maken de dieren het goed, maar Willy wil heel graag achterhalen wie de dieren dumpte op landgoed Tongelaar in Mill.
Profielfoto van Rebecca Seunis
Geschreven door
Rebecca Seunis

“Ik ben er net langsgefietst en de moeder lag uit de wind en de biggetjes speelden in het weiland. Een heel leuk gezicht, maar de manier waarop ze daar zijn terechtgekomen is natuurlijk schandalig.”

Wachten op privacy instellingen...

 

De boswachter is ervan overtuigd dat de dieren bij mensen vandaan komen. “De zeug is supertam, je kunt merken dat ze mensen gewend is. Misschien wilden de eigenaren er vanaf en hebben ze de vijf dieren dus maar gedumpt in de natuur.”

Goed thuis zoeken
Willy is van plan de dieren maandag te vangen en op een veilige plek onder te brengen, zoals op een kinderboerderij. Maar echt belangrijk vindt hij het om te achterhalen wie ze zomaar heeft gedumpt. “Wie weet waar ze vandaan komen? Want iemand had dus vijf varkentjes thuis en nu niet meer. Normaal gesproken hebben we drugsafval, nu zijn het biggetjes.”

App ons!

Heb je een foutje gezien of een opmerking over dit artikel? Neem dan contact met ons op.