Advocaat na ontvoering Hannah: 'Moeder wil haar baby graag terug'

27 februari 2018 om 10:46
nl
Moeder Kim de L. die maandag betrokken was bij de ontvoering van haar eigen baby Hannah, was gefrustreerd omdat het kindje uit huis was geplaatst. Haar advocate Anne Winters heeft dat dinsdag gezegd in een reactie op de gebeurtenissen. "Ze is haar baby zeven weken na de geboorte kwijtgeraakt en voelt zich tekort gedaan, omdat ze niks heeft misdaan. Ze wil het kindje heel graag terug'', vertelde de raadsvrouw over de gevoelens van de moeder.
Profielfoto van Karlijn Houterman
Geschreven door
Karlijn Houterman

Het babymeisje werd in oktober vorig jaar uit huis geplaatst vanwege vermoedens over mishandeling. In het ziekenhuis werden bij haar gebroken ribben, een gebroken enkel en meerdere blauwe plekken geconstateerd. Haar ouders werden aangehouden voor mishandeling, maar ook weer vrijgelaten. Zij ontkennen dat ze het kindje hebben mishandeld, maar voor de politie zijn ze nog steeds verdachten.

Advocaat geschrokken van ontvoering
Advocate Winters is geschrokken van de ontvoering van het meisje. De baby werd maandagochtend vanaf een parkeerplaats bij een supermarkt Eersel weggenomen bij de pleegmoeder en meegenomen in een auto. Een intensieve speurtocht leidde de politie maandagavond naar een vakantiepark in het Duitse Bad Bentheim waar het gezin werd gevonden. De ouders werden aangehouden.

Winters zegt dat er geen signalen waren over een dreigende ontvoering en dat de ouders niet eerder hebben geprobeerd om het kindje weg te halen bij de pleegouders. "Ze snapt dat er begeleiding is. Er was goed contact met het pleeggezin en onder begeleiding was er contact tussen moeder en kind.''

Ouders zitten in Duitsland
De advocate heeft na de arrestatie nog geen contact gehad met de moeder. Of ze zal meewerken aan uitlevering aan Nederland, kon ze daarom nog niet zeggen.

Strafrechtadvocaat Pieter van der Kruijs zegt tegen Omroep Brabant dat er een maximale gevangenisstraf van acht jaar staat voor een delict als dit. Toch geeft hij aan dat een gevangenisstraf in deze zaak niet direct een juiste oplossing is. "Je kunt ze beter begeleiden dan in de gevangenis stoppen. Dat de ouders tot een inzicht worden gebracht dat ze niet voor hun kind kunnen zorgen en dat er andere oplossingen worden gezocht."

'Echt een rotzaak'
Van der Kruijs noemt dit dan ook echt een 'rotzaak' als het voor de rechter komt. "Er is echt een tegenstrijdigheid voor het Openbaar Ministerie. Maar ik heb de neiging te zeggen dat we hier strafrechtelijk niets mee oplossen."

App ons!

Heb je een foutje gezien of heb je een opmerking over dit artikel? Neem dan contact met ons op.