Man uit Best kreeg van rechtbank zes jaar voor drugs- en wapendelicten, maar hof spreekt hem vrij

27 februari 2018 om 11:02
nl
Een man uit Best is bij het gerechtshof in Den Bosch vrijgesproken van betrokkenheid bij een drugszaak en het in bezit hebben van wapens. De rechtbank in Den Bosch had de man twee jaar geleden nog zes jaar cel opgelegd.
Profielfoto van Hans Janssen
Geschreven door

In hoger beroep werd dinsdag gesteld dat er te weinig bewijs is om de man te straffen. Er is weliswaar DNA van de man aangetroffen op veel wapens en andere goederen, maar dat wil niet zeggen dat hij ook delicten heeft gepleegd, zo oordeelde het hof.

Vondst in loods

Aanleiding voor de rechtszaken was de vondst in 2014, in een loods in Eindhoven, van grote hoeveelheden chemicaliën, een raketwerper en twee automatische wapens.

Een van de verdachten was de inmiddels geliquideerde Tommie van der Burg. Twee andere mannen die hierbij een rol zouden hebben gespeeld, werden in 2016 veroordeeld door de rechtbank, nadat justitie acht jaar had geëist. De nu 40-jarige inwoner van Best legde zich hierbij niet neer en werd dinsdag dus vrijgesproken.


'Aannemelijke scenario's'


De man heeft niet ontkend dat hij op de plaats is geweest waar de inval was, maar volgens het hof heeft hij voor zijn aanwezigheid alternatieve en aannemelijke scenario’s geschetst. Bovendien sloot een aantal getuigenverklaringen hierbij aan.Het hof vindt dan ook dat de voorlopige hechtenis van de inwoner van Best opgeheven moet worden.

App ons!

Heb je een foutje gezien of heb je een opmerking over dit artikel? Neem dan contact met ons op.