Vanavond in Booming Brabant: Entrecote uit een 3D-printer

28 februari 2018 om 20:30
Booming Brabant: het programma over de Brabantse economie
Booming Brabant: het programma over de Brabantse economie
Dit jaar staat Brabant in het teken van voedsel. Elke maand heeft een thema en maart staat volledig in het teken van voedselverspilling.
Profielfoto van Corné Verschuren
Geschreven door

Een derde van ons voedsel gaat ongebruikt de kliko in. August de Vocht, oprichter van NoFoodWasted, wil minder verspillen en meer besparen. Hij ontwikkelde de Afgeprijsd-app voor supermarkten en gaat zich nu richten op restaurants. In Booming Brabant is donderdag een item te zien over NoFoodWasted. Het thema 'We are food', komt dit seizoen nog een paar keer terug. 

Kunststukjes


Over voedsel gesproken. In de studio is Nina Hoff, algemeen directeur van byFlow, te gast. Hoff ontwikkelde de 3D-printer Focus die eten 3D print, ze heeft er al zo'n 100 verkocht en is een samenwerking aangegaan met een kok van het sterrenrestaurant Librije. Daar worden de vleesgerechten als kunststukjes rechtstreeks van de printer op het bord van de gast geserveerd.   

Gerard Schouten is Lector aan Fontys Hogeschool ICT. Hij is van mening dat we de wereld kunnen verbeteren met Big Data. Of het nu gaat om het herkennen van een patroon in drugsafvaldumpingen of de onderlinge sfeer van een klas in een klas in kaart brengen. De toepassingen van Big Data worden steeds beter en efficiënter ingezet. 

Wil je de eerste uitzending van Booming Brabant nog eens terugzien? 

Wachten op privacy instellingen...
Wachten op privacy instellingen...