Video

De koudste 28 februari in 63 jaar: 'Unieke eindspurt van de winter'

28 februari 2018 om 16:36
nl
Uitgerekend op de laatste dag van de weerkundige winter sleepte Brabant nog een weerrecord in de wacht. Sinds 1955 was het op 28 februari overdag niet meer zo koud in Eindhoven (-2,6 graden) en Volkel (-3 graden).
Profielfoto van Corné Verschuren
Geschreven door

Bij de vliegbases Gilze-Rijen en Woensdrecht bleef de temperatuur steken op -2 graden. Kortom: een ijskoude dag in onze provincie, die nog een koud zetje in de rug kreeg door een stevige oostenwind. 

Uniek

Volgens Jordi Bloem van MeteoGroup is een dergelijke vorstperiode aan het einde van de winter uniek te noemen. “Het komt weinig voor dat het tot eind februari zo zacht is en dat de winter dan nog een eindspurt maakt richting de weerkundige lente.” Volgens Bloem beleefde Brabant een echte ijsdag. “We maken het in Nederland niet vaak mee dat het de hele dag blijft vriezen. Dat is wel uniek.” Volgens de weerman kunnen de schaatsliefhebbers het er nog even van nemen. “Komende weekeinde valt de dooi in en is het gedaan met de vorst. Vanaf maandag stijgt de temperatuur weer richting de tien graden.”

App ons!

Heb je een foutje gezien of heb je een opmerking over dit artikel? Neem dan contact met ons op.