Horecaondernemer Ebert Dollevoet doet bod op stadion van NAC

28 februari 2018 om 17:40
nl
De kans bestaat dat het Rat Verlegh Stadion toch verkocht wordt. De gemeente Breda, eigenaar van het onderkomen van voetbalclub NAC, heeft een nieuw bod ontvangen. Horecaondernemer Ebert Dollevoet heeft nu een voorstel ingediend om het stadion te kopen. Eerder ging een verkoop niet door omdat de enige twee biedingen te laag waren.
Profielfoto van Ronald Strater
Geschreven door
Ronald Strater

Dollevoet had al eerder belangstelling voor het stadion. Namens zijn bedrijf NHG Horeca Group haakte hij vorig jaar bij een aanbesteding echter vroegtijdig af omdat NAC ook zelf in de race was om het stadion te kopen. De ondernemer, die de horeca bij NAC al jaren exploiteert, wilde niet concurreren met de Bredase voetbalclub.

Ontvlechting
De gemeente, dat het nieuwe bod heeft bevestigd, probeert al enige tijd het Rat Verlegh Stadion te verkopen. Het college kreeg namelijk van de gemeenteraad de opdracht om de relatie met de Bredase voetbalclub te ontvlechten. Eind vorig jaar bleek dat, ondanks dat er twee gegadigden waren, de verkoop niet door ging. Volgens verantwoordelijk wethouder Arbouw waren die ver onder het minimumbedrag dat Breda wil ontvangen.

De gemeente zegt het voorstel van Dollevoet te gaan bestuderen en geeft verder nog geen commentaar. Ook de horecaondernemer zelf wil op dit moment geen reactie geven.

App ons!

Heb je een foutje gezien of heb je een opmerking over dit artikel? Neem dan contact met ons op.