Topdrukte voor de Wegenwacht: ‘Accu’s kunnen nou eenmaal slecht tegen de kou’ - Omroep Brabant
Video

Topdrukte voor de Wegenwacht: ‘Accu’s kunnen nou eenmaal slecht tegen de kou’

1 maart 2018 om 10:13
nl
De wegenwacht heeft het heel druk door de aanhoudende kou. Veel accu’s begeven het, waardoor mensen lang in de kou moeten wachten op pechhulp. "Kleed je echt warm aan én neem een deken mee", is het advies van de ANWB.
Profielfoto van Rebecca Seunis
Geschreven door
Rebecca Seunis

“Een accu kan nou eenmaal slecht tegen kou”, legt Markus van Tol van de ANWB uit. Daar is volgens hem jammer genoeg niks tegen te doen, want de meeste Nederlanders moeten hun auto ’s nachts buiten parkeren. “80 tot 90 procent van de Nederlanders parkeert de auto buiten en dan loop je met deze temperaturen het risico dat je accu het begeeft.”

Wachten op privacy instellingen...

Kleed je warm
Het enige bruikbare advies is daarom: kleed je echt warm aan als je de auto instapt. Volgens Van Tol zien de medewerkers van de Wegenwacht nog steeds mensen langs de kant die geen jas bij zich hebben en niet warm gekleed zijn.

“Wij adviseren mensen om een warme jas mee te nemen en een dekentje in de auto te hebben liggen voor als je strandt, zodat je die om kan slaan. Het is echt heel guur, de kou gaat dwars door je heen”, zegt Van Tol. 

Wachten op privacy instellingen...

In de auto blijven?
In de auto blijven zitten omdat dat je dan in ieder geval uit de wind blijft, is op de vluchtstrook in ieder geval geen goed idee, zegt Van Tol. “Het is op de snelweg altijd gevaarlijk om in de auto te blijven wachten, dus zelfs met deze kou moeten mensen achter de vangrail wachten op hulp.” Hoe lang mensen met pech moeten wachten op hulp, is niet precies duidelijk. Door de drukte duurt het langer dan normaal en dat is inderdaad geen pretje met een gevoelstemperatuur van -13 graden.

 

Op de eigen website heeft de ANWB allerlei tips om de winter door te komen verzameld. 

App ons!

Heb je een foutje gezien of een opmerking over dit artikel? Neem dan contact met ons op.