Video

Bibberen bij het schoolhek zonder handschoenen, muts of sjaal: 'Vergeten'

1 maart 2018 om 09:53
nl
Koud hè?! Donderdag dalen de temperaturen in onze provincie tot ver onder het nulpunt. Bibberen dus voor iedereen die naar buiten moet. Zo ook de kinderen die naar school moeten. Om te zorgen dat de kinderen in Loon op Zand bij deze temperaturen lekker warm blijven, deelde onze verslaggever Omroep Brabant sjaals en mutsen uit.
Profielfoto van Daisy Schalkens
Geschreven door
Daisy Schalkens

Want wie naar de kinderen van basisschol De Blokkendoos en De Vlinderboom kijkt, zal zich afvragen of de kinderen niet langzaam bevriezen. Ilja bijvoorbeeld. De jongen komt in z'n joggingbroek en jas naar school. Handschoenen, muts en en sjaal zijn ver te zoeken. "Vergeten", is het excuus. Maar die stoere blik verandert als je vraagt of de jongen het toch niet heel koud heeft. "Ja, best wel." En dus krijgt Ilja een lekkere muts zodat hij bij de volgende kou in ieder geval geen koude oren meer heeft. 

Een andere leerling die bibberend bij het schoolhek staat is Dylano. Hij heeft wel een muts maar die ligt thuis. Onze verslaggever kan het niet aanzien en zorgt dat de jongen iets warms op zijn hoofd krijgt: de Omroep Brabant muts.

Wél warm
Iemand die zich wel goed gekleed heeft tegen de kou is Amelia. Gewapend met roze oorwarmers, handschoenen en een witte sjaal trotseert ze de kou. "Ik dacht vanochtend dat het koud was en dus kleed ik me goed aan." En daar zijn wij het helemaal mee eens.

 

 

App ons!

Heb je een foutje gezien of heb je een opmerking over dit artikel? Neem dan contact met ons op.