Erwin gaat met zijn kinderen schaatsen bij gevoelstemperatuur -20: 'Even lekker buiten spelen' - Omroep Brabant

Erwin gaat met zijn kinderen schaatsen bij gevoelstemperatuur -20: 'Even lekker buiten spelen'

1 maart 2018 om 10:34
nl
Het uitzicht bij zonsopkomst op het Buntven in Deurne is adembenemend. De snijdende wind is ijskoud, maar dat weerhoudt Erwin Achterberg en zijn kinderen er niet van om in alle vroegte te gaan schaatsen. Ze willen de kans om op natuurijs te schaatsen niet laten liggen.
Profielfoto van Maarten van den Hoven
Geschreven door
Maarten van den Hoven

“Mijn collega heeft drie Elfstedenkruisjes, door hem ben ik besmet geraakt met het schaatsvirus”, zegt Erwin. Dat het door de snijdende wind nog kouder aanvoelt dan het in werkelijkheid is kan Erwin dan ook niet tegenhouden. “Het voelt als -20, dus we moeten ons goed warm aankleden. Maar deze omstandigheden, gewoon in de natuur, dat is echt fantastisch!”

De omstandigheden bij het Buntven mogen dan prachtig zijn, het is geen Elfstedentocht. “Nee, maar de omstandigheden zijn er wel naar met deze kou. Wij doen gelukkig ook geen tweehonderd kilometer vandaag, maar gewoon een klein rondje. Even lekker buiten spelen.”

Wachten op privacy instellingen...

Ook Erwins kinderen zijn meegekomen, voordat ze naar school gaan willen ze nog eerst een paar rondjes schaatsen. “Het is leuk, maar wel erg koud”, zegt dochter Aimée. Voor Erwins zoon, Julian, is het natuurijs veel uitdagender dan een strakke ijsbaan. “Er zitten hobbels en kuilen in, dat maakt het moeilijker, maar ook leuker!” Het schaatsen gaat ze blijkbaar goed af, want ze zijn allebei nog niet gevallen.

De Elfstedendroom die vader Erwin heeft geldt ook voor zoon Julian 'maar eigenlijk denk ik dat er de komende jaren helemaal geen Elfstedentocht komt'. Mochten ze in Friesland besluiten om het ijs kunstmatig te creëren dan gaan willen vader en zoon allebei meedoen. “Maar mooier zou het zijn als het echt op natuurijs is en het hele land dan op zijn kop staat. Dat heeft toch wel zijn charme” aldus Erwin.

App ons!

Heb je een foutje gezien of heb je een opmerking over dit artikel? Neem dan contact met ons op.