Fusie tussen Omroep Brabant en L1 gaat niet door

1 maart 2018 om 14:16
nl
Er komt definitief geen bestuurlijke fusie tussen de regionale omroepen van Noord-Brabant en Limburg. Partijen zijn het niet eens over de structuur van de gezamenlijke organisatie.
Profielfoto van Redactie
Geschreven door

Stichting Omroep Limburg (SOL), eigenaar van de zendmachtiging van de Limburgse zender L1, wil die machtiging niet uit handen geven. SOL is bang dat ze anders de regionale identiteit van L1 niet voldoende kunnen waarborgen. 

'Toekomst van regionale journalistiek wordt getroffen'
Directeur Henk Lemckert van Omroep Brabant, zegt het jammer te vinden dat de fusie niet doorgaat. Omroep Brabant leefde in de veronderstelling dat er nog gesprekken gaande waren. "Door het mislukken van deze fusie wordt vooral de toekomst van de regionale journalistiek getroffen", zegt Lemckert. 

Het niet doorgaan van de fusie heeft trouwens geen directe gevolgen voor de dagelijkse programmering en het personeel van de omroep. "Omroep Brabant gaat zich nu volledig richten op het eigen mediabedrijf en ziet de toekomst met vertrouwen tegemoet."

Impasse
De bestuurlijke fusie van de twee omroepen verkeerde al sinds begin december in een impasse. De SOL gaf toen - na ruim een jaar onderhandelen - aan problemen te hebben met de fusie.  

App ons!

Heb je een foutje gezien of heb je een opmerking over dit artikel? Neem dan contact met ons op.