Theater Artemis maakt jeugdvoorstelling over verstoppertje spelen

1 maart 2018 om 14:14
nl
Iedereen heeft het als kind wel gedaan: verstoppertje spelen. Je bent er wel, maar ook weer niet. Voor kinderen is dat niet vreemd. Zodra ze de handen voor hun gezicht houden, zijn ze ook echt weg. Theater Artemis uit Den Bosch maakte er een jeugdvoorstelling over, 'De onzichtbare man'. Over een theater in een theater, spoken, een zelfspelende piano en deuren die plotseling open en dicht gaan.
Profielfoto van Tonnie Vossen
Geschreven door
Tonnie Vossen

"Nee, dat vinden kinderen niet eng", zegt René van 't Hof. Hij speelt in 'De onzichtbare man' een theatertechnicus die een zieke technicus vervangt. "Ik ken het ook nog wel uit mijn eigen jeugd, dat ik achter de gordijnen kroop en mezelf zo onzichtbaar maakte."

Wachten op privacy instellingen...



'De onzichtbare man' speelt zich af in het decor van een theater in een theater. Deuren gaan uit zichzelf open, spoken fladderen rond en een piano speelt zonder dat er iemand achter de toetsen zit. 

'Genoeg te lachen'

"Wat ook spannend en opwindend is voor kinderen is dat ze een voorsprong hebben op de acteurs, omdat ze dingen eerder weten dan de volwassenen op het toneel." En er valt genoeg te lachen, verzekert regisseur Jetse Batelaan. "Ook de spoken zijn om te lachen. Het zijn hele vriendelijke spoken, zeker niet eng."

Voor Batelaan is dit de tweede voorstelling die hij maakt voor vierjarigen. De vorige, 'De man die alles weet', groeide in 2014 uit tot een grote theaterhit, goed voor internationale uitnodigingen. Met de voorstelling 'Hallo dampkring', over de opwarming van de aarde, gaat een delegatie van Theater Artemis deze maand naar Japan. "Het loopt een beetje uit de hand hier", geeft Batelaan lachend toe.

App ons!

Heb je een foutje gezien of heb je een opmerking over dit artikel? Neem dan contact met ons op.