Bredase inbreker belt 112 omdat er ingebroken werd - Omroep Brabant

Bredase inbreker belt 112 omdat er ingebroken werd

2 maart 2018 om 09:22
nl
Een Bredase auto-inbreker heeft donderdagnacht naar 112 gebeld om te melden dat er bij hem werd ingebroken. Een raar verhaal dat begon toen de man een paar uur eerder een iPad stal uit een auto in de wijk Haagse Beemden.
Profielfoto van Marrie Meeuwsen
Geschreven door
Marrie Meeuwsen

De eigenaar van de auto ontdekte 's nachts dat er een ruitje van zijn auto was ingetikt en dat zijn iPad weg was. Hij had een track and trace-app geïnstalleerd op het apparaat en kon zien waar de iPad was. Hij waarschuwde de politie die vervolgens achter het signaal van de tablet aanging.

Voor 20 euro verkocht
De gestolen iPad bleek in een appartementencomplex in dezelfde wijk te zijn. Toen de agenten in het trappenhuis stonden, lieten ze een alarm op het apparaat afgaan. De agenten konden precies horen uit welke woning het geluid kwam.

De bewoner gaf aan dat hij de iPad een aantal uur eerder voor twintig euro had gekocht. De man werd aangehouden voor diefstal of heling. Hij vertelde de agenten van wie hij het gestolen apparaat had gekocht. Dat bleek een bekende van de politie te zijn.

Agenten bonken op deur
De agenten verrasten ook hem met een bezoekje. De man reageerde niet toen er meerdere keren op zijn deur werd gebonkt door de politie. In plaats daarvan belde hij 112. Hij was bang dat er ingebroken werd in zijn huis. De agent in de meldkamer hielp hem uit de droom en vertelde dat het de politie was die aan zijn deur stond. Daarop besloot de auto-inbreker toch maar de deur open te doen waarop ook hij werd aangehouden.

Beveilig je tablet
De eigenaar van de iPad kreeg dezelfde nacht zijn gestolen apparaat terug. De politie adviseert iedereen zijn tablet en smartphone uit te rusten met een track and trace-systeem. Kijk op deze site of er ook voor jouw toestel een app beschikbaar is. 

App ons!

Heb je een foutje gezien of een opmerking over dit artikel? Neem dan contact met ons op.