Video

Nieuw thuis voor gedumpte minivarkentjes: 'Ze gaan veel geknuffeld worden'

2 maart 2018 om 18:35
nl
Vorige week werden ze door boswachter Willy van Schipstal in een ijskoud weiland in Mill gevonden. Een stel minivarkentjes. Ze waren gedumpt. Na een paar dagen opwarmen op een zorgboerderij in Beers, verhuizen ze naar hun nieuwe eigenaar.
Profielfoto van van Bergen Manon
Geschreven door
van Bergen Manon

Vers stro en genoeg eten: de varkentjes hadden het prima naar hun zin bij zorgboerdeij de Tienmorgen in Beers. Toch laten ze zich gewillig meelokken door Kees van den Broek en zijn dochter Willeke. Zij nemen de zeug en haar biggetjes mee naar hun boerderijcamping in Zeeland.

Toen zij het verhaal over de gedumpte varkentjes hoorden, bedachten ze zich geen moment: "We hebben meteen een telefoontje gepleegd en ons aangemeld", vertelt Willeke. Maar ze waren niet de enige geinteresseerden. Boswachter Willy van Schipstal kreeg honderden reacties van mensen die wilden helpen.

Inspectie
Uiteindelijk kwamen er zo'n twaalf serieuze overnamekandidaten in beeld. Bij een aantal van hen ging Van Schipstal persoonlijk op bezoek: "Ik ben gaan kijken of mensen echt een geschikte plek hebben voor varkens. Nu zijn ze nog klein en schattig maar ze worden groot. En bovendien wil ik ook niet dat ze ergens aan het spit eindigen".

De boerderijcamping in Zeeland kwam ruimschoots door de keuring. En daar zijn ze dolblij mee: "Ze gaan hier genoeg geknuffeld worden. Door ons en door de gasten die hier komen", aldus Kees van den Broek. 

Namen geven
De beestjes krijgen een mooi onderkomen in een warme stal, samen met de ezels van de boerderij. Onder luid gebalk werden de nieuwe bewoners welkom geheten. En dan moet er nu nog één ding gebeuren: de beestjes moeten een naam krijgen. Ze zoeken er nog twee want een van de biggetjes heeft de naam 'Manon' gekregen. De naam van onze verslaggever en zij is daar natuurlijk zeer vereerd mee!

Wie suggesties heeft voor de andere biggetjes en voor de moeder kan dit doorgeven op onze Facebook pagina.

App ons!

Heb je een foutje gezien of heb je een opmerking over dit artikel? Neem dan contact met ons op.