Woedeaanval kost Vreven drie wedstrijden; NAC-trainer accepteert schikkingsvoorstel

5 maart 2018 om 18:02
nl
De tuchtcommissie van de KNVB heeft NAC Breda-coach Stijn Vreven voor drie duels geschorst. De Belgische coach ging akkoord met het voorstel van de aanklager betaald voetbal.
Profielfoto van Ramon Min
Geschreven door
Ramon Min

Vreven werd zaterdagavond tijdens de gewonnen thuiswedstrijd tegen Feyenoord (2-1) al na vijf minuten naar de tribune gestuurd. De coach reageerde furieus in woord en gebaar nadat scheidsrechter Bas Nijhuis verzuimde NAC een strafschop te geven bij een overtreding op aanvaller Sadiq Umar.

Bij het bepalen van de straf speelde voor de aanklager mee dat Vreven dit seizoen al twee keer eerder door de scheidsrechter werd weggestuurd na opzichtig commentaar op de leiding. Dat gebeurde tegen Heracles op 25 november en op 12 december tegen FC Twente. Vreven mist nu door zijn nieuwe schorsing de competitieduels met ADO Den Haag, Roda JC en PSV.

 

Wachten op privacy instellingen...

Passie
Vreven besloot direct akkoord te gaan met de maatregel. "Ik vind dat er ruimte moet zijn voor bepaalde emotie tijdens de wedstrijd, maar ik moet wel onder ogen zien dat ik mijn emotie veel beter onder controle moet houden. Ik moet mijn passie alleen gebruiken om mijn elftal te motiveren. Als trainer moet ik mij op dat vlak snel verbeteren en ontwikkelen. Daarom aanvaard ik de consequentie van mijn gedrag zonder morren.''

Lakonieke reactie
Tegenover verslaggever Ronald Sträter reageerde Vreven na afloop van het duel met Feyenoord uiterst lakoniek op zijn derde 'rode kaart' van dit seizoen. "Ik heb gereageerd op een 110 procent strafschop. Ik heb onder meer geroepen 'Hoe is het mogelijk?' Als je dat niet eens mag doen, tja dan ben ik de schuldige en dan word je weggestuurd. Dat zijn de feiten. Ik vind het geen enkel probleem wat mensen ervan denken. Mijn ploeg heeft van Feyenoord gewonnen en ik ben de coach van NAC. Het was een geweldige avond."

Wachten op privacy instellingen...

 

App ons!

Heb je een foutje gezien of heb je een opmerking over dit artikel? Neem dan contact met ons op.