Politie pakt verdachte van brute woningoverval in Loosbroek

5 maart 2018 om 20:47
nl
Een 44-jarige man is maandagochtend in het Gelderse Harderwijk aangehouden omdat hij wordt verdacht van betrokkenheid bij een gewelddadige woningoverval in Loosbroek een kleine anderhalf jaar geleden. De politie sluit niet uit dat er ook nog andere aanhoudingen zullen volgen.
Profielfoto van der Valk Tobias van
Geschreven door
der Valk Tobias van

In december 2016 drongen twee gemaskerde mannen het huis van een stel in Loosbroek binnen. Daarbij takelden ze de slachtoffers ernstig toe. De overvallers bleven een uur in het huis en gingen er met geld en sieraden vandoor. Ze lieten het het stel vastgebonden en gewond achter.

Nieuwe impuls
In Bureau Brabant werd eerder een reconstructie van de overval getoond. Dat leverde volgens de politie meerdere bruikbare tips op, die leidden tot een nieuwe impuls in het onderzoek. En nu dus na een jaar en vier maanden ook tot een aanhouding. 

De politie heeft ook het huis van de verdachte doorzocht. Ook werd in Dieden, bij Oss, een doorzoeking gedaan in loodsen en schuren van het voormalig woonadres van de man. Daar zijn spullen in beslag genomen die mogelijk met de overval te maken hebben. 

App ons!

Heb je een foutje gezien of heb je een opmerking over dit artikel? Neem dan contact met ons op.