In bestelbus die doorreed na ernstig ongeluk Oss zat bekende van familie slachtoffer - Omroep Brabant

In bestelbus die doorreed na ernstig ongeluk Oss zat bekende van familie slachtoffer

6 maart 2018 om 08:55
nl
“We laten het op zijn beloop, onze familie is gebaat bij rust.” Antoine van den Bergh uit Oss zit niet te wachten op een gesprek met de man die wekenlang heeft verzwegen dat hij als passagier in de bestelbus zat, die zijn dochter heeft aangereden. Het Openbaar Ministerie (OM) beschouwt de 22-jarige Ossenaar overigens niet als verdachte.
Profielfoto van Hans Janssen
Geschreven door

“We hebben het van horen zeggen, en dus niet officieel, dat hij mijn zoon zou kennen. Waarom die man al die tijd niets heeft gezegd? Wellicht komen we daar nooit achter. We hebben in ieder geval geen behoefte aan een gesprek met hem al blijf ik wel met de vraag zitten waarom hij niet meteen wat heeft gezegd. Maar hem zelf benaderen, daar begin ik niet aan”, aldus Van den Bergh.

'Nog lang niet de oude'

Hij maakt zich meer zorgen over zijn 28-jarige dochter. De vrouw kampt nog steeds met de naweeën van de zware hersenschudding, die ze opliep bij de aanrijding. Ook blijkt ze zodanig gewond te zijn aan haar been dat ze moet worden geopereerd. “Ze is nog lang niet de oude. Het is toch een soort van trauma wat ze moet verwerken. Ze heeft hulp nodig, ook omdat ze kinderen heeft.”


De vrouw werd geschept toen ze in de nieuwjaarsnacht vuurwerk wilde oprapen op de Berghemseweg in Oss. De bestuurder was daarna doorgereden. De politie vond zijn voertuig op 9 januari op camping De Meidoorn in het Gelderse Stroe. Uit onderzoek bleek al snel dat deze bestelbus bij een ongeluk was betrokken. Op dezelfde dag kon een 39-jarige man uit Driebergen-Rijselburg worden gearresteerd.


Negentig dagen langer vast


Het OM verdenkt hem ervan dat hij de bestuurder was van het voertuig. Hij wordt verder onder meer verdacht van twee keer een poging tot doodslag dan wel twee pogingen tot zware mishandeling. De man zit nog vast, maar hij mag wel weer contact hebben met de buitenwereld. Zijn voorarrest werd medio januari met negentig dagen verlengd. Mogelijk volgt in april een eerste (voorbereidende) zitting.


Het OM ziet zijn bijrijder niet als verdachte en heeft hem dus niet aangehouden.

App ons!

Heb je een foutje gezien of heb je een opmerking over dit artikel? Neem dan contact met ons op.