170.000 nieuwe zonnepanelen in Budel: groen licht voor enorm zonnepark - Omroep Brabant

170.000 nieuwe zonnepanelen in Budel: groen licht voor enorm zonnepark

6 maart 2018 om 10:53
Shell Moerdijk krijgt ruim 50.000 zonnepanelen.
Shell Moerdijk krijgt ruim 50.000 zonnepanelen.
Er komt een zonnepark met 170.000 zonnepanelen in Budel. Het zonnepark kost ongeveer 36 miljoen euro en moet jaarlijks 48 miljoen kilowattuur stroom opleveren. Dit staat gelijk aan het energiegebruik van 16.000 huishoudens. De opgewekte stroom is voor gebruik van de consument.
Profielfoto van Bart Elzendoorn
Geschreven door

De provincie en zinksmelter Nyrstar maakten de plannen dinsdagmorgen bekend. Het zonnepark van zestig hectare wordt een van de grootste in Nederland en zal dit jaar worden gebouwd op een deel van het terrein van Nyrstar. 

Duurzaam werken

De zonnepanelen komen op de gesloten bekkens van Nyrstar. In die bekkens liggen zinkassen, restproducten die schadelijk zijn voor het milieu. Die bekkens zijn volgens de provincie 'vanuit landschap en ruimtegebruik zeer geschikt voor een groot zonnepark'. 

De provincie en Nyrstar hebben afgesproken dat de zinksmelter ervoor zorgt dat de zinkassen veilig opgeborgen blijven, ook als het zonnepark op de bekkens wordt gebouwd. “Dit project is een mooi voorbeeld van ons streven om verantwoord en duurzaam te werken”, aldus Harry Denis van Nyrstar. 

Op het chemiecomplex in Moerdijk wordt dit jaar ook een zonnepark geplaatst. Daar komen 50.000 zonnepanelen. 

App ons!
Heb je een foutje gezien of een opmerking over dit artikel? Neem dan contact met ons op.

Wachten op privacy instellingen...