Veroordeelde lijsttrekker Forum040 trekt zich terug, maar er kan nog op hem gestemd worden - Omroep Brabant

Veroordeelde lijsttrekker Forum040 trekt zich terug, maar er kan nog op hem gestemd worden

6 maart 2018 om 22:30
nl
Jake van Kruijsdijk trekt zich terug als lijsttrekker van de Eindhovense partij Forum040 trekt. Dinsdag werd bekend dat de politicus eerder is veroordeeld voor stalking, bedreiging en mishandeling. Ondanks zijn besluit bestaat de kans dat Van Kruijsdijk, afhankelijk van het aantal stemmen dat op hem is uitgebracht, een raadszetel gaat innemen.
Profielfoto van Edwin Vossen
Geschreven door
Edwin Vossen

Jake van Kruijsdijk kwam dinsdag onder vuur te liggen na een onderzoek van het Eindhovens Dagblad. Twee keer stond hij al voor de rechter voor het mishandelen, stalken en bedreigen van zijn ex.

De onthullingen doen hem nu de das om, dat zegt de politicus tegen Studio040.

Wachten op privacy instellingen...

'Zaak is afgedaan'
Partijwoordvoerder Jeroen Vullinghs zei dinsdag dat Van Kruijsdijk zijn taakstraf heeft uitgevoerd en dat de zaak is afgedaan.

Burgemeester John Jorritsma heeft in de afgelopen maanden meermalen laten weten voorstander te zijn van een 'schone gemeenteraad'. Hij verzocht alle kandidaat-raadsleden een Verklaring Omtrent Gedrag te overleggen. 

Enkele partijen, waaronder Forum040, zijn hier echter op tegen en hebben dit niet gedaan.

Modelbouw
Van Kruijsdijk werkt als dj en producer. Ook is hij actief binnen de Eindhovense Modelbouwvereniging, waar hij een deel van de stad in het klein nabouwt.

Het is dus nog steeds wel mogelijk om op 21 maart te stemmen op Van Kruijsdijk. De officiële kieslijst is al vastgesteld en daar kan hij niet meer van af worden gehaald. Marcel van Bussel laat namens Forum040 weten dat zijn partij de verkiezingen wil afwachten en vervolgens met een advies komt. 

App ons!

Heb je een foutje gezien of een opmerking over dit artikel? Neem dan contact met ons op.