Waar droomt hoogleraar Maarten Steinbuch van? En wie smeert de motor van de JSF?

8 maart 2018 om 12:30
nl
Maarten Steinbuch, hoogleraar aan de TU/e, en robotisering worden vaak in één adem genoemd. Dat is niet gek, want de hoogleraar houdt zich onder meer bezig met de ontwikkeling van robottechnologie bij chirurgische ingrepen.
Profielfoto van Corné Verschuren
Geschreven door

Zijn grote droom? Zijn startup moet 10.000 banen creëren. Hij vertelt vanavond in het tv-programma Booming Brabant hij hoe dat wil gaan doen. 

Fouten voorkomen
Slimme technologie vindt steeds vaker haar weg in de zorg. Bijvoorbeeld om de kans op fouten terug te dringen, want bij één op de vijf toedieningen van medicatie gaat het fout. MedEye controleert soorten medicatie en helt de verpleegkundige bij de registratie. Booming Brabant brengt de methode in beeld. 

Het onderhoud van F-35 oftewel de Joint Strike Fighter komt naar Woensdrecht. Dat wordt onder meer gedaan door het bedrijf OneLogistics. René de Koning van OneLogistics vertelt in de uitzending  hoe hij de logistiek rondom het onderhoud gaat regelen voor alle toestellen die in Europa gaan vliegen. En wat betekent dat voor Brabant? 

Booming Brabant is iedere donderdag te zien om 18.00 uur. Daarna wordt het programma elk uur herhaald. Booming Brabant is ook verschillende keren te zien op vrijdag (tussen 13.00-17.30 uur) en zondag (tussen 07.00-17.30 uur)

App ons!

Heb je een foutje gezien of heb je een opmerking over dit artikel? Neem dan contact met ons op.