Racistische leuzen en apengeluiden tijdens voetbalwedstrijd: VVV-fans niet vervolgd

7 maart 2018 om 11:05
nl
De VVV-supporters die tijdens het duel met PSV op 15 oktober 2017 discriminerende en beledigende opmerkingen maakten in de richting van PSV-spelers worden niet vervolgd. Volgens het Openbaar Ministerie is er onvoldoende bewijs.
Profielfoto van Fabian Eijkhout
Geschreven door
Fabian Eijkhout

Spelers van PSV werden na de met 2-5 gewonnen wedstrijd racistisch bejegend. Op weg naar de kleedkamer kreeg Joshua Brenet het scheldwoord 'kankerneger' te horen, ook maakten de fans apengeluiden.

VVV tolereerde het gedrag niet en deed aangifte. De politie startte een onderzoek naar het plegen van strafbare feiten, discriminatie en belediging. Nadat meerdere getuigen gehoord zijn en videobeelden onderzocht blijkt dat het niet mogelijk is om de uitlatingen aan een specifiek persoon te koppelen. Het OM Limburg concludeert dat er geen succesvolle vervolging kan komen, de zaak is geseponeerd.

Wachten op privacy instellingen...

'Keuren gedrag af'
Hoofdofficier van Justitie Jan Eland benadrukt dat de hele kwestie nooit goed te praten is. "Het Openbaar Ministerie keurt dergelijk gedrag ten zeerste af. Deze uitlatingen zijn zeer discriminerend en grievend richting de betreffende PSV-spelers en ondermijnen een maatschappij waarin gelijke behandeling zonder onderscheid naar ras een groot goed is."

App ons!

Heb je een foutje gezien of heb je een opmerking over dit artikel? Neem dan contact met ons op.