Steven Bergwijn voor het eerst bij voorselectie Oranje, PSV'er Marco van Ginkel ontbreekt

7 maart 2018 om 12:05
nl
PSV'er Steven Bergwijn is door bondscoach Ronald Koeman opgenomen in de voorselectie van het Nederlands elftal. Ploeggenoot Marco van Ginkel ontbreekt in de 33-koppige selectie voor de oefenwedstrijden tegen Engeland en Portugal.
Profielfoto van Fabian Eijkhout
Geschreven door
Fabian Eijkhout

Van Ginkel is na overleg tussen de aanvoerder van PSV, Phillip Cocu en bondscoach Ronald Koeman niet opgeroepen. De middenvelder is pas net weer fit na een knieblessure.

De Jong en Zoet

Naast Bergwijn zijn ook de PSV'ers Luuk de Jong en Jeroen Zoet door Koeman in zijn selectie opgenomen. Na de wedstrijd tegen FC Utrecht liet Bergwijn nog weten niet dagelijks bezig te zijn met een mogelijke oproep voor Oranje. "Ik kijk gewoon van dag tot dag. Ik zie wel hoe en wat. Ik moet me gewoon focussen hier en dan zie ik het wel."

Er zitten twee Brabantse spelers in de voorselectie. Liverpool-verdediger Virgil van Dijk (Breda) en Crystal Palace-verdediger Patrick van Aanholt (Den Bosch) maken deel uit van het keurkorps.

Wachten op privacy instellingen...

Van Aanholt, voormalig jeugdspeler van FC Den Bosch en PSV, speelde tot nu toe zes interlands. Zijn debuut maakte hij in 2013 tegen Colombia. In 2016 speelde de vleugelverdediger zijn voorlopig laatste interland, tegen Oostenrijk. Alle interlands die de linkspoot speelde waren vriendschappelijk.

Van Dijk zat in 2014 voor het eerst bij de selectie, in oktober 2015 maakte hij zijn debuut in het EK-kwalificatieduel met Kazachstan. De laatste interlands van Oranje stond Van Dijk in de basis.

Programma

Koeman maakt op vrijdag 16 maart zijn definitieve selectie bekend. Een week later staat in de Amsterdam ArenA het oefenduel met Engeland op het programma, maandag 26 maart volgt in Zwitserland een vriendschappelijke wedstrijd tegen Portugal

App ons!

Heb je een foutje gezien of heb je een opmerking over dit artikel? Neem dan contact met ons op.