Video

Ouderen genieten van een heerlijk lenteontbijt: NLdoet van start

9 maart 2018 om 11:31
nl
Vrijdag en zaterdag organiseert het Oranje Fonds samen met duizenden organisaties in het land weer NLdoet: de grootste vrijwilligersactie van Nederland. Ook in Brabant wordt actief deelgenomen. Terwijl sommige vrijwilligers hun handen uit de mouwen steken om clubhuizen of speelpleintjes op te knappen, zijn er ook vrijwilligers die een verwendag organiseren voor een ander.
Profielfoto van Ilse Schoenmakers
Geschreven door

Ook de bewoners van zorgcentrum de Reyshoeve in Tilburg werden op de eerste dag van NLdoet in de watten gelegd. De dames van serviceclub Innerwheel Tilburg verzorgden een heerlijk lenteontbijt. Gebakken eitjes, worstenbroodjes, suikerbrood, jus en koffie: de ouderen kwamen niets te kort. In buffet vorm konden de bewoners hun bordje vullen, maar de dames zorgden er ook voor dat de minder vitale ouderen niets ontbrak. 

Normaal wordt in het zorgcentrum niet gezamenlijk ontbeten, dus het ontbijt is een goede kans om ook bewoners van de andere afdelingen te leren kennen. Die waardering zorgde er dan ook voor dat de vrijwilligers ook met een voldaan gevoel naar huis gingen. 

Tekst gaat door onder video

Een gouden match
Het is niet het eerste jaar dat dit ontbijt georganiseerd wordt, al voor het derde jaar krijgen de bewoners een heerlijk ontbijt voorgeschoteld. Zowel het zorgcentrum als de serviceclub wilden eens iets anders proberen tijdens NLdoet, maar de combinatie bleek zo goed te werken dat ze toch besloten elkaar weer te helpen op deze dag. 

 

App ons!

Heb je een foutje gezien of heb je een opmerking over dit artikel? Neem dan contact met ons op.