Voorzitter Indoor Brabant Anky van Grunsven zelf nog niet definitief klaar met topsport

9 maart 2018 om 12:25
nl
Jarenlang was ze met haar paarden de grote publiekstrekker van Indoor Brabant. Nu is Anky van Grunsven weer vaak te zien op het evenement, zonder paard., maar als voorzitter van Indoor Brabant. En dan heb je 'geen tijd' om ook nog mee te doen. Maar het is zeker niet gezegd dat we Anky van Grunsven nooit meer op een paard op Indoor Brabant zien.
Profielfoto van Jessica Ranselaar
Geschreven door
Jessica Ranselaar

Van Grunsven nam nooit officieel afscheid van de topsport. In een gesprek met Omroep Brabant laat ze weten dat er ook geen definitieve knoop is doorgehakt. ''Ik heb niet echt gezegd dat ik stop. Maar ik zeg ook niet dat ik nog ooit een wedstrijd ga rijden. Wat ik nu elke dag doe, is een aantal paarden trainen en rijden. Daar word ik nog steeds het allergelukkigst van.''

Míjn concours

Op dit moment zou Van Grunsven niet eens mee kunnen doen, want ze heeft geen wedstrijdpaarden. ''En ik mis het ook niet.'' Verder heeft ze het ook veel te druk met Indoor Brabant. Anky is nu bezig aan haar derde editie als voorzitter. Een bijzondere keuze. ''Ik ben van nature niet echt een bestuurder.'' Maar voor Indoor Brabant maakt ze graag een uitzondering. ''Dit is ook echt míjn concours.'' In de Brabanthallen voelt ze thuis.  

Plek voor iedereen

Van Grunsven is ook echt trots als ze over het evenement praat. Of het nu gaat over de regionale sport, de Bixie (evenement voor de allerkleinsten) of de Rolex Grand Slam, ze vertelt er stralend over. Ze vindt het mooi dat er op Indoor Brabant ruimte is voor alle disciplines en niveaus. De regionale en nationale talenten een kans én de wereldtop zijn er.

Riante prijzenpot

Dat de wereldtop er is, heeft niet alleen met de goede naam van Indoor Brabant te maken. Er is ook serieus geld te verdienen. Indoor Brabant is dit jaar onderdeel van de Rolex Grand Slam, een reeks wedstrijden met een riante prijzenpot. Zeker als een ruiter of amazone meerdere wedstrijden op rij wint. Van Grunsven daarover: ''Als je twee wedstrijden achter elkaar wint, heb je een extra bonus van 500.000 euro. Win je drie wedstrijden, dan is het een bonus van een miljoen. En vier wedstrijden op rij betekent een bonus van twee miljoen euro. Daar willen de mensen wel op af komen.''

Derby

En dat doen ze zeker. Vrijdag, zaterdag en zondag komen de beste ruiters en amazones in de piste. De wereldsterren die zaterdag aan de Derby meedoen, zijn live bij Omroep Brabant te zien. We beschouwen om 18.45 uur voor en laten vanaf 19.00 uur de wedstrijd live zien. Verslaggever Paul Post en oud-kampioen Piet Raijmakers sr. voorzien de Derby van commentaar. Na de wedstrijd beschouwen Paul en Piet na. Ze spreken dan ook verschillende deelnemers.

App ons!

Heb je een foutje gezien of heb je een opmerking over dit artikel? Neem dan contact met ons op.