Spits van VVV-Venlo kan leven van leukemiepatiënt redden en ontbreekt tegen PSV

12 maart 2018 om 18:24
nl
De defensie van PSV hoeft zich komende zaterdag in de thuiswedstrijd tegen VVV-Venlo niet te bekommeren om aanvaller Lennart Thy. De Duitse spits, dit seizoen al goed voor zeven doelpunten, laat het duel in Eindhoven om een bijzondere reden schieten: hij kan het leven van een leukemiepatiënt redden.
Profielfoto van Ramon Min
Geschreven door
Ramon Min

Zeven jaar geleden stond Thy, destijds speler van het Duitse Werder Bremen, DNA af om daarmee eventueel iemand met bloedkanker te kunnen helpen. Onlangs bleek dat er een match is met een persoon die aan deze ziekte lijdt. Daarop heeft de aanvaller besloten zijn bloed te doneren zodat een stamceltransplantatie mogelijk wordt. Deze vorm van behandeling is bij succes genezend voor iemand met acute leukemie.

Uitzonderlijke situatie
De kans op een dergelijke match is doorgaans bijzonder klein. De clubleiding van VVV gaf Thy gezien de uitzonderlijke situatie dan ook alle ruimte om zijn medewerking te verlenen. De Duitser is de hele week afwezig bij de training en mist zodoende ook het uitduel met koploper PSV. Daarna sluit hij weer aan bij de training van de Venlose club.

App ons!

Heb je een foutje gezien of heb je een opmerking over dit artikel? Neem dan contact met ons op.