Distributiecentrum en hoofdkantoor Xenos in Waalwijk dicht: 180 banen weg

13 maart 2018 om 14:21
nl
Het hoofdkantoor en het distributiecentrum van Xenos in Waalwijk gaan dicht, waardoor er 180 banen worden geschrapt. De sluiting heeft te maken met de verkoop van 110 Nederlandse Xenos-winkels aan de Casa, een interieurwinkelketen.
Profielfoto van Raoul Cartens
Geschreven door
Raoul Cartens

Casa is, net zoals Xenos, eigendom van de familie Blokker. Na de verkoop worden in Waalwijk. de activiteiten van op het hoofdkantoor en in het distributiecentrum tot de zomer van 2019 afgebouwd.

60 Xenos winkels over
De familie Blokker neemt zelf het roer over bij de resterende zestig Xenos-winkels, die in ieder geval voorlopig de merknaam blijven voeren. Voor de distributie aan die winkels wordt een ander bedrijf ingeschakeld.

Vakbond CNV denkt dat Blokker met de voorgenomen overname van de Xenos-winkels erger heeft voorkomen. Deze aankondigingen zijn volgens de bond 'buitengewoon vervelend' voor de mensen die straks hun baan verliezen in het distributiecentrum en op het hoofdkantoor. CNV-bestuurder Martijn den Heijer: "Maar als er niets was gedaan, dan was de kans groot dat alle Xenos-medewerkers zonder werk zouden komen zitten''.

Sociaal plan
De bond zegt voorlopig een vinger aan de polst te houden bij Blokker en Casa. "Ten aanzien van de zestig Xenos-winkels die niet naar Casa gaan is nog niet alles duidelijk gemaakt door de nieuwe eigenaar, de Blokker-familie zelf. Het sociaal plan ligt er, maar we willen wel garanties dat er ook naar de letter van die wet wordt geleefd", aldus Den Heijer.

Casa heeft momenteel 500 winkels in acht Europese landen en is nog niet in Nederland actief. De keten krijgt er door de overname in Nederland 110 filialen en 1900 medewerkers bij. Daarbij is gekeken naar de huidige Xenos-winkels die het beste in de Casa-formule passen. Het ombouwproces moet voor de zomer van volgend jaar zijn afgerond.

App ons!

Heb je een foutje gezien of heb je een opmerking over dit artikel? Neem dan contact met ons op.