Stevige boetes voor Organon en MSD omdat ze zich niet aan de veiligheidsregels hielden - Omroep Brabant

Stevige boetes voor Organon en MSD omdat ze zich niet aan de veiligheidsregels hielden

15 maart 2018 om 14:08
nl
De bedrijven Organon en MSD in Oss hebben van het Openbaar Ministerie boetes gekregen van respectievelijk 250.000 en 150.000 euro omdat ze veiligheidsregels niet naleefden. De overtredingen dateren uit 2012.
Profielfoto van Raoul Cartens
Geschreven door

Bij Organon en MSD wordt met gevaarlijke stoffen gewerkt. Zij moeten voldoen aan regels om zware ongevallen te voorkomen en de mogelijke gevolgen daarvan voor mens en milieu zo veel mogelijk te beperken.

Voorschriften
De bedrijven leefden onder andere niet alle voorschriften uit de milieuvergunning na. Het laden en lossen van vrachtwagens gebeurde ook niet altijd volgens de regels. Verder ontbrak het certificaat bij een brandbeveiligingsinstallatie en was een waarschuwingslamp van een gebouw met daarin een ammoniakinstallatie onvoldoende zichtbaar.

Het OM sprak van een flink aantal overtredingen. Ook verbeteringen lieten lang op zich wachten, terwijl juist bij dit soort bedrijven veiligheid op één moet staan, aldus de aanklagers.

Reactie MSD
Het geneesmiddelenbedrijf in Oss zegt dat er na de vastgestelde overtredingen direct maatregelen zijn genomen: "In 2012 is er door MSD een intensief verbeteringsprogramma uitgevoerd om aan alle regelgeving te voldoen. Bij latere controles in opeenvolgende jaren hebben de autoriteiten bevestigd dat eerdergenoemde onvolkomenheden zijn opgelost."
 
In 2013 is het onderdeel waar met gevaarlijke stoffen wordt gewerkt verkocht aan het bedrijf Aspen Pharmaceuticals.


App ons!

Heb je een foutje gezien of heb je een opmerking over dit artikel? Neem dan contact met ons op.