Danny van Poppel werd vorig jaar 175e in Milaan-San Remo, nu zou hij als outsider best kunnen winnen

15 maart 2018 om 14:30
nl
De eerste grote wielerwedstrijd op de weg gaat bijna beginnen. Zaterdag staat de langste en een van de oudste koersen op het programma: Milaan-San Remo. Danny van Poppel kan volgens de wielerkenners zomaar eens de verrassende winnaar zijn: "Hij heeft echt veel potentie, dus het kan zomaar eens zijn dag worden."
Profielfoto van Job Willemse
Geschreven door
Job Willemse

De 109e editie van Milaan-San Remo staat op het punt van beginnen. De eerste 120 kilometer van het in totaal 291 kilometer lange parcours is vlak. Daarna volgt er een klim van 25 kilometer, waarna er nog bijna 150 kilometer overblijft. De renners moeten in de laatste 60 kilometer van het parcours nog vijf beklimmingen doorstaan.  

De tekst gaat verder onder de tweet. 


Danny van Poppel zal aan de start verschijnen, net als vorig jaar, toen hij als 175e eindigde. "Hij is een outsider voor de winst", denkt voormalig geletruidrager Rini Wagtmans over de renner uit Moergestel. "Het ligt natuurlijk wel aan de ploeg. Hoe gaan ze beginnen? Vallen ze meteen aan?" 

Van Poppel start bij Team LottoNL-Jumbo als kopman. "Het is een goede keuze geweest van Van Poppel om van Team Sky naar Team LottoNL-Jumbo te gaan", vindt Marianne Vos. De meervoudig Olympisch kampioen uit Den Bosch denkt dat Van Poppel zomaar eens dé verrassing kan zijn, juist omdat hij kopman is. "Hij maakt zeker kans bij deze klassieker. Het team kan hem steunen bergop. Tijdens de sprint kan hij laten zien wat hij kan, want dat kan hij geweldig."

Sagan
Ook Jeroen Blijlevens denkt dat Van Poppel kan verrassen. "Hij heeft nog niet laten zien wat ie echt kan", denkt de oud-wielrenner uit Rijen. "Hij heeft echt veel potentie, dus het kan zomaar eens zijn dag worden." Het wordt een interessante Milaan-San Remo met de weersverwachtingen in het vooruitzicht. Er is namelijk regen voorspeld. Toch verwacht Blijlevens dat de Slowaak Peter Sagan er met de winst vandoor gaat. "De regen kan zomaar eens een voordeel zijn voor Sagan. Hij wint ongeveer één van de drie wedstrijden waaraan hij meedoet, de grote favoriet dus." 

Droomkoers

Van Poppel gaat dus als kopman van start. Heel het team van LottoNL-Jumbo is om hem heen gebouwd. "Als hij in dezelfde vorm blijft waar hij nu in verkeert, verwacht ik dat hij met de dertig beste renners omhoog klimt”, aldus ploegleider Addy Engels in het perspraatje voorafgaand aan de lenteklassieker. Ook Van Poppel zelf hoopt op een stunt. “Milaan-San Remo is voor mij heel belangrijk. Het is echt een droomkoers voor mij, die mij heel erg goed moet liggen. Het is misschien wel de mooiste wedstrijd van het jaar”, aldus Van Poppel.


App ons!

Heb je een foutje gezien of heb je een opmerking over dit artikel? Neem dan contact met ons op.