Wethouder Depla hoopt op geld uit Den Haag voor Brainport-regio: 'Voorzieningen op orde brengen' - Omroep Brabant
Video

Wethouder Depla hoopt op geld uit Den Haag voor Brainport-regio: 'Voorzieningen op orde brengen'

15 maart 2018 om 17:23
nl
Staf Depla, wethouder Economie, Werk en Beroepsonderwijs van de gemeente Eindhoven, is aan het aftellen. Nog even en zijn werk in Eindhoven zit erop. Als gemeentelijke kartrekker was Brainport Eindhoven een van de belangrijkste onderwerpen in de voorbije jaren. Op de valreep kan er vrijdagmiddag vanuit Den Haag nog een leuk bedrag richting Eindhoven komen. De gevraagde 170 miljoen zou een leuke kers op de taart zijn voor wethouder Depla.
Profielfoto van Corné Verschuren
Geschreven door

Het geld is bedoeld voor projecten om het vestigingsklimaat van Brainport Eindhoven te verbeteren. “Wij als politici doen het lobbywerk voor Brainport, maar het is een succes van iedereen. Van de ingenieurs van ASML tot en met mensen die bij een toeleveringsbedrijf werken. Aan de basis van het succes van deze regio staan knappe koppen en mensen met gouden handjes”, zegt wethouder Depla in het tv-programma Booming Brabant. 

Maar de gedachten van Depla gaan al een stap verder. De knappe koppen en de mensen met de gouden handjes moeten zich ook in de regio Eindhoven willen vestigen en blijven wonen. “En dan moet het voorzieningsniveau wel op orde blijven”, antwoordt Depla op de vraag waar het ‘Haags' geld voor bedoeld is. Zo kan in zijn ogen bijvoorbeeld het Muziekgebouw wel een financieel duwtje in de rug gebruiken. “Dat is iets waar mensen graag en veel naartoe gaan.”

Olympische Spelen

Maar de wethouder heeft ook nieuwe evenementen als Urban Sports op het oog. Evenementen en festivals waar kunstenaars, breakdancers en BMX’ers een hoofdrol spelen. “Het zou mooi zijn als er meer van dit soort evenementen in de regio komen. Die activiteiten lokken ook veel jonge mensen naar de stad.” 


Wachten op privacy instellingen...


Zijn gedachten gaan al verder. "In de regio Eindhoven zijn we in staat om in 2028 de eerste Olympische Spelen voor e-gaming te organiseren. De reguliere Olympische Spelen zijn te duur, maar Eindhoven is op creatief gebied de hoofdstad van Europa. Wij kunnen dit bedenken en in elkaar sleutelen.”

Depla heeft goede hoop dat de overheid met geld over de brug komt voor de regio Brainport. “De hightech maakindustrie zorgt voor veel banen. Het hart van deze industrie ligt in Eindhoven. Alle activiteiten hebben niet alleen effect op Eindhoven maar bijvoorbeeld ook op de regio’s daarbuiten. Dat hebben ze in Den Haag maar al te goed in de gaten en daarom snappen ze dat het geld deze kant op moet komen. Want het als het hart niet meer klopt, dan heeft iedereen er last van.”


App ons!

Heb je een foutje gezien of een opmerking over dit artikel? Neem dan contact met ons op.