Philips Lighting verandert bedrijfsnaam in Signify, maar lampen blijven Philips heten - Omroep Brabant

Philips Lighting verandert bedrijfsnaam in Signify, maar lampen blijven Philips heten

16 maart 2018 om 11:12
nl
Philips Lighting gaat verder onder de nieuwe naam Signify, maar blijft zijn producten verkopen onder de merknaam Philips. Dat meldt het bedrijf vrijdag.
Profielfoto van Raoul Cartens
Geschreven door

De naamswijziging wordt op 15 mei in stemming gebracht tijdens de aandeelhoudersvergadering.

Beurs
Philips Lighting werd in mei 2016 naar de beurs gebracht. Philips heeft sindsdien zijn belang in de voormalige verlichtingsdivisie gestaag afgebouwd tot circa 18 procent. Op voorhand was afgesproken dat het bedrijf op termijn een nieuwe naam zou krijgen.

Volgens Philips Lighting is de nieuwe naam Signify gekozen 'omdat licht een intelligente taal wordt die verbindt en betekenis overdraagt'. Daarmee draagt de naam volgens topman Eric Rondolat de strategische visie uit van de onderneming, die zijn geld met name verdient met professionele verlichtingssystemen.

Medische apparatuur
Het gloeilampenfabriekje die de broers Anton en Gerard Philips in 1891 openden in Eindhoven legde de basis voor wat nu Philips is. Pas veel later stapte het bedrijf in de productie van medische apparatuur, de markt waar het technologieconcern zich sinds de afsplitsing van de verlichtingsdivisie volledig op richt.

App ons!

Heb je een foutje gezien of heb je een opmerking over dit artikel? Neem dan contact met ons op.